Συνάντηση Σεβαστίδη – Φλωρίδη: «Όχι» στην κατάργηση δικαστηρίων και αύξηση του ωραρίου λειτουργίας

Συνάντηση Σεβαστίδη – Φλωρίδη: «Όχι» στην κατάργηση δικαστηρίων και αύξηση του ωραρίου λειτουργίας

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη συναντήθηκε χθες Πέμπτη 23 Απριλίου η μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΕνΔΕ, Χριστόφορο Σεβαστίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης εξέφρασε την αντίθεσή της «στην κατάργηση δικαστηρίων» καθώς επίσης και με την αύξηση του ωραρίου λειτουργίας των «των ποινικών δικαστηρίων πέρα από τις 3μμ».

Διαβάστε αναλυτικά:

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της ομάδας μας με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ Φλωρίδη προκειμένου να ενημερωθούμε για το σχέδιο ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας. Καταθέσαμε τις θέσεις μας όπως έχουν γίνει γνωστές ήδη από 17 Οκτωβρίου.

Εκφράσαμε την διαφωνία μας στην κατάργηση δικαστηρίων και ταχθήκαμε υπέρ της δυνατότητας όσων Ειρηνοδικών επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό των Πρωτοδικείων. Ζητήσαμε την διατήρηση των Ειρηνοδικείων, όπως έχουν σήμερα με την υφιστάμενη υλική αρμοδιότητα και την διατήρηση της κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην ΕΣΔΙ.

Ζητήσαμε να προηγηθεί διάλογος και να αναμείνει το υπουργείο την γενική συνέλευση της Ένωσης και τις αποφάσεις που θα λάβει το Σώμα. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει υπόψη του όλες τις προτάσεις και τα σχέδια που κατατίθενται στον δημόσιο διάλογο και ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2024.

Εκφράσαμε την διαφωνία μας σε προτάσεις για αύξηση του ωραρίου λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων πέρα από τις 3μμ, καθώς θα έχει ως συνέπεια την εξουθένωση των παραγόντων της δίκης και δεν θα έχει καμία ουσιαστική συμβολή στην επιτάχυνση του ρυθμού απονομής Δικαιοσύνης. Ο Υπουργός ζήτησε επίσης περισσότερη ενημέρωση γύρω από το σχέδιο που είχε καταθέσει η Ένωση το 2017 για την δικαστική μεσολάβηση και φάνηκε θετικός σε πολλά σημεία του. Μας ενημέρωσε επίσης ότι την προσεχή Δευτέρα κατατίθεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter