Συνάντηση Νετανιάχου – Μασκ στην Ουάσιγκτον, ενώ ο Μπάιντεν ζητά συμφωνία για τη Γάζα

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε γνωστό χθες Πέμπτη ότι συναντήθηκε με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον επιχειρηματία Ίλον Μασκ, τον επικεφαλής εταιρειών όπως η Tesla, προχθές Τετάρτη, μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

«Συζητήσαμε για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΤΝ (σ.σ. τεχνητής νοημοσύνης), τον αντίκτυπό της στην οικονομία και στην κοινωνία, κι εξερευνήσαμε τρόπους για την τεχνολογική συνεργασία (σ.σ. των εταιρειών του κ. Μασκ) με το Ισραήλ», σημείωσε ο κ. Νετανιάχου μέσω X — του πρώην Twitter, που, παρεμπιπτόντως, ανήκει επίσης στον δισεκατομμυριούχο.

 

Την ίδια ώρα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Πέμπτη τον ισραηλινό πρωθυπουργό να «οριστικοποιήσει» τη συμφωνία για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δελτίο Τύπου για τη συνάντηση που δημοσιοποίησε.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε «στην ανάγκη να γεφυρωθούν τα εναπομείναντα κενά, να οριστικοποιηθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με το κείμενο.

Ακόμη, ο Δημοκρατικός κάλεσε να αρθούν τα εμπόδια στη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, να αποκατασταθούν βασικές υπηρεσίες, καθώς και να προστατεύονται οι άμαχοι στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την «ακλόνητη» δέσμευση των ΗΠΑ στην «ασφάλεια του Ισραήλ» έναντι «όλων των απειλών από το Ιράν και ενδιαμέσους του», συμπεριλαμβανομένων «της Χαμάς, της Χεζμπολά και των Χούθι».

Διαβάστε επίσης:

Ο Μακρόν ελπίζει πως οι «αστραφτεροί Ολυμπιακοί Αγώνες» θα του δώσουν πολιτική ανάσα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιστορική τελετή έναρξης στον Σηκουάνα – Η διαδρομή, οι φήμες και οι εκπλήξεις (Videos)

Χειροπέδες στον γιο του «Ελ Τσάπο» και τον «Ελ Μάγιο»: Το διαβόητο καρτέλ Σιναλόα, η φαιντανύλη και τα 5 εκατ. δολάρια

Ρεύμα: Στα τρία φιάσκα… επιδότηση – Με επικοινωνιακά τεχνάσματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Μετρό: Καπνοί σε συρμό στη «Δουκίσσης Πλακεντίας» – Έκλεισε ο σταθμός, η ενημέρωση για τα δρομολόγια

Βάσεις 2024: Η μεγαλύτερη άνοδος και πτώση, τα ποσοστά επιτυχίας – Τι έδειξαν τα στατιστικά