Τριάντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου – Τι συζήτησαν

Τριάντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου – Τι συζήτησαν

Μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών να είναι «παγωμένο», καθώς λίγη ώρα πριν τη συνάντηση ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το μεταναστευτικό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η διατήρηση των «ήρεμων νερών».

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη συνάντηση στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι «η απομόνωση των Τουρκοκύπριων πρέπει να σταματήσει και σήμερα για ακόμα μια φορά καλώ την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να εγκαθιδρύσει, πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «έχουν περάσει 50 χρόνια από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα η ειρήνη και η σταθερότητα κυριάρχησαν στην περιοχή. Πάντοτε οι τουρκοκύπριοι και η Τουρκία είχαν την καλή θέληση να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Το μοντέλο της ομοσπονδίας είναι ξεπερασμένο και υποστηρίζουμε πλήρως την λύση δυο κρατών με δυο διαφορετικά έθνη και την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου».

Στη συνάντηση των δύο ηγετών συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι επικεφαλής των διπλωματικών τους γραφείων, Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Πρόκειται για την έκτη συνάντηση των δύο ηγετών μέσα σε ένα έτος.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόκληση από Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter