Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά τους «κεραυνούς» Καραμανλή – Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά τους «κεραυνούς» Καραμανλή – Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Αύριο θα γίνει τελικά η άτυπη συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO, λίγες μόλις μέρες μετά τη σφοδρή κριτική που ασκήθηκε στον πρωθυπουργό από τους Καραμανλή-Σαμαρά, για την υποχωρητικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση στα εξωτερικά ζητήματα και κυρίως στα ελληνοτουρκικά.

Σαμαράς: Αποκαρδιωτική εικόνα στα εθνικά θέματα

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του στο πολεμικό μουσείο (1/7) ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την εικόνας της χώρας «αποκαρδιωτική» σε ότι αφορά τα εθνικά ζητήματα, καλώντας τον πρωθυπουργό «να αποφασίσει, άμεσα, την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής: να επιστρέψει στις ιστορικές παρακαταθήκες της παράταξης». Παράλληλα, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει την στρατηγική της «φιλίας με την Τουρκίας», καθώς όπως είχε πει και παλιότερα «δεν συνομιλείς με έναν πειρατή».

Οι αυστηρές συστάσεις του Καραμανλή

Αυστηρός για τα εθνικά ζητήματα εμφανίστηκε και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ανέφερε στην κοινή εκδήλωση με τον Αντώνη Σαμαρά, ότι «είναι αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο Δικαστήριο να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμη και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων», καταλήγοντας πως «είμαι κατηγορηματικός σε αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Ρέμος: «Το σημαντικό στη ζωή είναι να έχεις φίλους, όχι λεφτά» (Video)

Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή αθλήτρια που έπεσε από σκάφος σε ιστιοπλοϊκό αγώνα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter