Συναντήσεις Μητσοτάκη με ομάδες γαλάζιων βουλευτών το επόμενο διάστημα – Προβληματισμός για την εσωστρέφεια στη ΝΔ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με ομάδες γαλάζιων βουλευτών το επόμενο διάστημα – Προβληματισμός για την εσωστρέφεια στη ΝΔ

Οι τελευταίες μέρες έχουν προκαλέσει μεγάλη εσωστρέφεια στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς μετά την μεγάλη πολιτική φθορά των ευρωεκλογών, εκφράζονται πλέον με ρητό τρόποι οι μεγάλες διαφωνίες που υπάρχουν σε σχέση με τις πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, μετά την συνεδρίαση της ΚΟ της γαλάζιας παράταξης την προηγούμενη Τετάρτη (26/6) και εν αναμονή της σημερινής κοινής εκδήλωσης των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στο πολεμικό μουσείο, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, με σκοπό να απορροφήσει τους εσωτερικούς κραδασμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα επιταχύνει τις συναντήσεις με 20άδες γαλάζιων βουλευτών, ώστε να μην υπάρχουν «διαμεσολαβήσεις» άλλων προσώπων και να γεφυρώσει το μεγάλο χάσμα, που έχει δημιουργηθεί με τη ΚΟ. Ο Μητσοτάκης ανέφερε μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος ότι «έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα». Η συγκεκριμένη φράση δεν ειπώθηκε τυχαία, καθώς ο πρωθυπουργός βλέπει το «επιτελικό κράτος» να έχει καταρρεύσει στα μάτια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Τα «μασάζ» του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργου Μυλωνάκη προς τους βουλευτές δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού έχει μπει στο «μάτι του κυκλώνα». Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο κομμάτι της γαλάζιας ΚΟ άσκησε δριμεία κριτική σε υπουργούς όπως ο Άκης Σκέρτσος, διότι «δεν καταλαβαίνει τη ψυχή της παράταξης».

Ο Μητσοτάκης περιμένει να δει τι θα ειπωθεί στη σημερινή εκδήλωση των Καραμανλή- Σαμαρά και από αύριο θα προσπαθήσει να αλλάξει γρήγορα την ατζέντα και να έρθει πιο κοντά με τους βουλευτές, που νιώθουν ότι έχουν απλά έναν «επικυρωτικό» ρόλο. Το μόνο σίγουρο είναι ο εσωτερική κρίση βαθαίνει στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, με τον Μητσοτάκη να γίνεται όμηρος των εσωτερικών αντιθέσεων και ομαδοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών – «Μόνο ντροπή» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα πρόσκληση Κασσελάκη: Χρέος των προοδευτικών δυνάμεων είναι το ανάχωμα στις συγκαλύψεις

Βορίδης: Έχω «ιστορική σχέση» με τo κόμμα της Λεπέν – Πρώην αντιπρόεδρος είναι «φίλος μου και κουμπάρος μου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter