Συναγερμός στην Πάτρα: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια – Έκλεισαν δύο σχολεία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα, καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια η οποία λιποθύμησε εντός της τάξης της, ενώ δύο σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, που στεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα, αποφασίστηκε να κλείσουν για προληπτικούς λόγους.

Η μαθήτρια λιποθύμησε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια του μαθήματος και διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Εκεί διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα, γεγονός που οδήγησε στη λήψη προληπτικών μέτρων από τις υγειονομικές αρχές και τη σχολική διεύθυνση.

Η ανακοίνωση του Σχολείου

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης του πρωτοκόλλου πρόληψης, αναφέροντας:

«Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό».

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Άννα Μαστοράκου, είναι απαραίτητο οι συμμαθητές της ασθενούς να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους και, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, όπως εξάνθημα ή πυρετός, να απευθυνθούν άμεσα στο νοσοκομείο για εξέταση και ιατρική καθοδήγηση.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό στη Νερατζιώτισσα ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Ετικέτες