Συναγερμός στη Φλόριντα για τον τυφώνα Μίλτον: Φέρνει «καταιγίδα τέρας» – «Κίνδυνος θάνατος» για όσους μείνουν (Photos-Videos)

Συναγερμός στη Φλόριντα για τον τυφώνα Μίλτον: Φέρνει «καταιγίδα τέρας» – «Κίνδυνος θάνατος» για όσους μείνουν (Photos-Videos)

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον τυφώνα Μίλτον, ο οποίος προσεγγίζει τη Φλόριντα και πρόκειται να φέρει μία «καταιγίδα τέρας» με ανέμους που θα ξεπεράσουν τα 285 χμλ την ώρα. Οι αρχές μάλιστα, προειδοποιούν για θανάσιμο κίνδυνο και καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή. Δραματική ήταν και έκκληση της δημάρχου της Τάμπα. «Φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μην περιμένετε. Αν παραμείνετε στις περιοχές που εκκενώνονται θα πεθάνετε» ανέφερε.

Διάβασε επίσης: «Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»: Σε κατάσταση συναγερμού η Φλόριντα – Μαζικές εκκενώσεις λίγο πριν χτυπήσει ο τυφώνας Μίλτον (Photos-Videos)

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν την περιοχή με τους αυτοκινητόδρομους στην Τάμπα να έχουν πλημμυρίσει αυτοκίνητα σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων.

Οι αξιωματούχοι της Πολιτείας λένε ότι πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη εκκένωση από τον τυφώνα Ίρμα το 2017.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο τυφώνας θα μπορούσε να εξασθενήσει καθώς περνάει από τον Κόλπο του Μεξικού, ωστόσο και αυτό να συμβεί σημειώνουν πως θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και καταστροφικός. Οι τυφώνες χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες με βάση την ταχύτητα των ανέμων τους. Όσοι φτάνουν στην κατηγορία τρία και άνω θεωρούνται μέγα τυφώνες λόγω της πιθανότητας να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες ανθρώπων και ζημιές.

Οι μετεωρολόγοι από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) τονίζουν πως πρόκειται για «δυνητικά καταστροφική» καταιγίδα που θα χτυπήσει τις παράκτιες περιοχές και αναμένεται πλήξει με πλήρη ισχύ την Τετάρτη την πυκνοκατοικημένη πόλη Τάμπα Μπέι.

Υπενθυμίζεται πως πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες η πολιτεία της Φλόριντα, η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη αμερικανική πολιτεία, χτυπήθηκε και από τον τυφώνα Χέλεν, την πιο θανατηφόρα καταιγίδα στην ηπειρωτική χώρα από την Κατρίνα το 2005. Ο τυφώνας έπληξε τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 225 ανθρώπους ενώ εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται.

Μετεωρολόγος δακρύζει την ώρα που προειδοποιεί για τον τυφώνα Μίλτον

Ενδεικτικό των φόβων για το επερχόμενο χτύπημα του τυφώνα Μίλτον είναι η αντίδραση μετεωρολόγου, που δάκρυσε καθώς προειδοποιούσε για τους κινδύνους που υπάρχουν.

«Είναι απλά ένας απίστευτος, απίστευτος, απίστευτος τυφώνας. Έχει πέσει – έχει πέσει 50 millibars σε 10 ώρες», είπε ο Μοράλες, με τη φωνή του να σπάει και να τρέμει καθώς μιλούσε για την εκπληκτική πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης που συνόδευσε τον Μίλτον τη Δευτέρα.

«Ζητώ συγγνώμη. Αυτό είναι απλά φρικτό», είπε ο Μοράλες αφού έκανε μια σύντομη παύση κατά τη διάρκεια της εκπομπής του NBC6 στο Μαϊάμι.

Ο Μοράλες προχώρησε στη συνέχεια σε ανάρτηση στο X αναφέροντας: «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην υπερθέρμανση του πλανήτη με έχουν αλλάξει. Ειλικρινά, θα πρέπει και ΕΣΕΙΣ να συγκλονιστείτε και να απαιτήσετε ClimateActionNow».

Ο Μοράλες είναι σταθερό μέλος της κοινότητας της Νότιας Φλόριντα και έχει βοηθήσει τους κατοίκους να ξεπεράσουν τους μεγάλους τυφώνες της, συμπεριλαμβανομένου του Άντριου το 1992, ένα κύμα τυφώνων στη Φλόριντα το 2004 και το 2005 που περιλάμβανε τον Κατρίνα και τη Βίλμα, και πιο πρόσφατα τους τυφώνες Μάθιου, Ίρμα και Μαρία – που έπληξαν τη γενέτειρά του Πουέρτο Ρίκο.

Δήμαρχος Τάμπα στους κατοίκους: «Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»

Οι Αρχές των περιοχών της Φλόριντα που αναμένεται να βρεθούν από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο έλεος του κυκλώνα απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις στους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Μιλώντας στο CNN η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, ρωτήθηκε τι μήνυμα στέλνει στους κατοίκους της πόλης. «Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», είπε.

Και, απευθυνόμενη στους απρόθυμους να εκκενώσουν τις εστίες τους, σημείωσε ότι «μπορεί να τα καταφέρατε σε άλλες καταιγίδες, αλλά δεν υπήρξε άλλη σαν κι αυτή. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε ολόκληρη τη ζωή μου, ούτε οποιοσδήποτε άλλος γεννήθηκε ή μεγάλωσε στην περιοχή της Τάμπα Μπέι», υπογράμμισε.

Τελειώνουν τα καύσιμα

Την ίδια ώρα, η πολιτεία της Φλόριντα προσπαθεί να κρατήσει εφοδιασμένα τα πρατήρια καυσίμων, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις εκκενώσεις.

Οι ουρές στα βενζινάδικα είναι τεράστιες με τα αποθέματα να εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με τον Ρον ΝτεΣάντις κυβερνήτη της Φλόριντα, η πολιτεία στέλνει καύσιμα από τα δικά της αποθέματα προκειμένου να μην ξεμείνουν τα βενζινάδικα και να μπορέσει ο κόσμος να απομακρυνθεί από τις εστίες του.

Παράλληλα, και προκειμένου να κατανοήσει ο κόσμος το μέγεθος της ενδεχόμενης επερχόμενης καταστροφής, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανέβει βίντεο που δείχνουν τι μπορεί να συμβεί από μία κακοκαιρία τέτοιου τύπου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter