Σύμβουλος του Βορίδη και εμπλεκόμενος σε υπόθεση κακοδιαχείρισης ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταεκβοντό

Τον Μιχάλη Φυσεντζίδη, εμπλεκόμενο σε υπόθεση κακοδιαχείρισης της ομοσπονδίας Ταεκβοντό την οποία μάλιστα διοικεί από την Κυριακή ως νεοεκλεγείς πρόεδρός της, προσέλαβε στο γραφείο του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο λάτρης των χουντικών γλεντιών με τις πλέον ακροδεξιές θέσεις εντός της ΝΔ, προσέλαβε λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό τον Μιχάλη Φυσεντζίδη. Μια κίνηση που μόνο τυχαία δεν θεωρείται τη δεδομένη μάλιστα χρονική στιγμή.

Οι φετινές εκλογές στην Ομοσπονδία Ταεκβοντό ήταν οι πιο κρίσιμες της τελευταίας εικοσαετίας, αφενός λόγω της διεξαγωγής τους υπό τον νέο εκλογικό νόμο “Αυγενάκη” και αφετέρου διότι για πρώτη φορά ένα νέο πρόσωπο, πέρα των γνωστών “επαγγελματιών” διοικητικών παραγόντων των τελευταίων είκοσι χρόνων, ήρθε να διεκδικήσει ενεργά την προεδρία. Ο λόγος για τον χρυσό ολυμπιονίκη του ταεκβοντό στο Σίδνεϊ, Μιχάλη Μουρούτσο ο οποίος τελικά απέτυχε στον αγώνα που έδωσε για να σπάσει το παλιό απόστημα.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου του 2021, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 28ης Μαρτίου στην ΕΛΟΤ, ο Βορίδης προσλαμβάνει στο ιδιαίτερο γραφείο του ως άμισθο μετακλητό ειδικό σύμβουλο τον Μιχάλη Φυσεντζίδη.

Ο τελευταίος κάθε άλλο παρά τυχαίο πρόσωπο πρέπει να θεωρείται. Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και εδώ και πάρα πολλά χρόνια διατελεί χρέη γενικού γραμματέα τόσο στην ελληνική όσο και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ETU) αλλά και στην Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος. Στην τελευταία διετέλεσε και πρόεδρος.

Όπως σημειώνεται στο ΦΕΚ, ο… πολυπράγμων Μ. Φυσεντζίδης θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Βορίδη κατά το χρονικό διάστημα από 1/3/2021 έως 28/2/2023. Ποιές ακριβώς υπηρεσίες θα προσφέρει στον Βορίδη παραμένει ένα… μυστήριο. Το ίδιο μυστήριο αποτελεί και το κατά πόσο θα προλαβαίνει να ασκεί τα καθήκοντά του στους ρόλους τους οποίους καλείται να τρέξει ταυτόχρονα. Εξελέγη και τακτικός εκπρόσωπος της ΕΛΟΤ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

Εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο κακοδιαχείρισης της ομοσπονδίας που διοικεί

Αν και ο πολυδιαφημισμένος νόμος “Αυγενάκη” που υποσχόταν αέρα ανανέωσης και υποτίθεται θα έφερνε νέα πρόσωπα στις διοικήσεις, αυτό που φαίνεται τελικά να κατάφερε ήταν… μία από τα ίδια.

Όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες στις ομοσπονδίες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα ηνία των ομοσπονδιών ανέλαβαν – σχεδόν στην πλειονότητα – για κάμποσα ακόμη χρόνια τα ίδια… άτομα. Οι αποκαλούμενοι ως “χαμαιλέοντες” του ερασιτεχνικού αθλητισμού που διατηρούν ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας τις θέσεις τους, νίκησαν ξανά.

Όπως αναφέρουν στο documentonews.gr, άνθρωποι που γνωρίζουν το χώρο του αθλητισμού πάρα πολύ καλά, στις πρόσφατες εκλογές συνέβη ό,τι γινόταν και στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων. Φαίνεται ότι τα άτομα αυτά, που κατόρθωναν να έχουν πάντα άριστες σχέσεις με όλες τις πολιτικές ηγεσίες που πέρασαν, διαθέτουν πολύ βαθύτερες ρίζες σε σχέση μ’ αυτές που νόμιζαν ορισμένοι εντός του αθλητικού χώρου.

Το ίδιο λοιπόν συνέβη και στην Ομοσπονδία Ταεκβοντό. Αυτό που ξεχωρίζει όμως στην περίπτωση της ΕΛΟΤ και του νέου της προέδρου, είναι ότι ο Μ. Φυσεντζίδης εμπλέκεται σε μια σκοτεινή ιστορία οικονομικής κακοδιαχείρισης της ομοσπονδίας που σήμερα διοικεί!

Μια ιστορία που έφερε στο φως τον Ιούνιο του 2016  το περιοδικό Hot Doc, αποκάλυψη για την οποία μηνύθηκε από τα εμπλεκόμενα άτομα μόνο και μόνο για να αθωωθεί πανηγυρικά δύο χρόνια μετά.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταπέλτης εναντίον των μηνυτών ενώ επιβεβαίωσε πανηγυρικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού. Το δικαστήριο έκρινε ότι όσα κατέγραψε το ρεπορτάζ ήταν αληθή και ότι οι δημοσιογράφοι είχαν δικαιολογημένο ενδιαφέρον για να τα δημοσιοποιήσουν.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν το Hot Doc, ο Μιχάλης Φυσεντζίδης μαζί με αρκετά ακόμη διατελέσαντα αλλά και νυν μέλη του Δ.Σ της ΕΛΟΤ ερευνήθηκαν από τη Δικαιοσύνη για τα όσα έπραξαν ως διοίκηση στην ομοσπονδία. Σύμφωνα με Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντοπίστηκε σε αρχικό στάδιο έλλειμμα, το οποίο μπορεί να αγγίζει ή ακόμα και να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Το παζλ μιας πολυετούς κακοδιαχείρισης από τα Δ.Σ της ΕΛΟΤ συνθέτουν, σύμφωνα με το πόρισμα, διάφοροι «χρυσοί» λογαριασμοί για παράνομους διαγωνισμούς και αναθέσεις, αδικαιολόγητα γεύματα , δαπάνες για μετακινήσεις εντός Αθηνών στελεχών που διέμεναν στην Αθήνα καθώς και προσλήψεις υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του documentonews.gr, το τελικό πόρισμα της έρευνας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το “πάρτι” στην Ελληνική ομοσπονδία Ταεκβοντό, εμφανίζεται να έχει… βαλτώσει τα τελευταία χρόνια. Και όλο αυτό τη στιγμή που τα ίδια άτομα βρίσκονται ακόμα σε θέσεις κλειδιά στην ομοσπονδία.

Προσέλαβε εκείνον που τον βράβευσε

Η σχέση που διατηρεί ο Μιχάλης Φυσεντζίδης με τον Μάκη Βορίδη εμφανίζεται να πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και να είναι αρκετά στενή. Άλλωστε, μια από τις τακτικές του Φυσεντζίδη είναι να δημιουργεί όσο το δυνατόν στενότερες σχέσεις με διάφορους πολιτικούς, διοικητικούς, οικονομικούς παράγοντες και γενικά με ανθρώπους που κατέχουν κάποια “δύναμη”.

Δείγμα της πολύ καλής σχέσης των δύο ατόμων είναι και η βράβευση του Μάκη Βορίδη ως «παλιού αθλητή» από τη διοίκηση του ελληνικού Ταεκβοντό και συγκεκριμένα από τον Φυσεντζίδη. Το ποιό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει σε προπονητές, αθλητές και γονείς η Ομοσπονδία τιμώντας έναν υπουργό σαν τον… «τσεκουράτο» Βορίδη με το χουντικό παρελθόν και τις ρατσιστικές θέσεις και δηλώσεις, παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστο.

Κάπως έτσι λοιπόν, καταλήξαμε σήμερα να βλέπουμε τον βραβευμένο, Μάκη Βορίδη να προσλαμβάνει στο υπουργικό του γραφείο τον Φυσεντζίδη. Τον άνθρωπο δηλαδή που τον είχε βραβεύσει αλλά και έναν πρόεδρο αθλητικής ομοσπονδίας ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση οικονομικής κακοδιαχείρισης της ίδιας ομοσπονδίας που διοικεί!

Ετικέτες