Συμμορία ανατίναζε ΑΤΜ και αφαιρούσε τα χρήματα – 500.000 ευρώ η λεία τους (Video)

Συμμορία ανατίναζε ΑΤΜ και αφαιρούσε τα χρήματα – 500.000 ευρώ η λεία τους (Video)

Τουλάχιστον 10 διαρρήξεις σε ΑΤΜ σε Αθήνα και Φθιώτιδα είχαν κάνει μέλη μιας συμμορίας που με εκρηκτικούς μηχανισμούς άνοιγαν το μηχάνημα και αφαιρούσαν τα χρήματα.

Ενας Ρουμάνος και ένας Μολδαβός ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας. Μαζί με τουλάχιστον τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους, φέρονται να είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, η οποία στη χώρα μας ήταν ενεργή από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020 και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση πραγματοποιούσαν διαρρήξεις ΑΤΜ.

Τα μέλη της οργάνωσης, κατέχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και χρησιμοποιώντας στέρεες εκρηκτικές ύλες, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με πυραγωγό σκοινί (φυτίλι) και πυροκροτητές, τους οποίους εισήγαγαν στα ΑΤΜ και προκαλούσαν εκρήξεις, αφαιρώντας στη συνέχεια τις κασετίνες με τα χρήματα.

Για να αποφύγουν την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, τα οποία ήταν κλεμμένα ή έφεραν πλαστές πινακίδες.

Μέχρι τώρα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας που έκαναν την έρευνα έχουν εξιχνιάσει 10 περιπτώσεις εκρήξεων ΑΤΜ σε Αττική και Φθιώτιδα, στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, όπου πραγματοποιήθηκαν εκρήξεις σε ΑΤΜ τεσσάρων εμπορικών τραπεζών, καθώς και μία κλοπή αυτοκινήτου.

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της ανέρχεται σε 516.090 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Κύθνος – Καταγγελία: Ναός του 17ου αιώνα έγινε… προέκταση μπαρ (Photos)

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Το 2024 θα είναι πιθανότατα το θερμότερο έτος για την Ελλάδα

Βάρη: Ποιος είναι ο 66χρονος που προφυλακίστηκε για εμπρησμούς – Τα βίντεο πρόδωσαν τα ίχνη του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter