Συμμαχία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: Στον «αέρα» 160 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι

Συμμαχία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: Στον «αέρα» 160 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι

Τον κίνδυνο να απολυθούν 160 ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Συμμαχία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ». Αν και πολλοί από αυτούς εργάζονται χρόνια στην ΕΥΔΑΠ με συνεχείς ανανεώσεις των διετών συμβάσεών τους φέτος καθυστέρησε η διαδικασία ανανέωσης με ευθύνη της διοίκησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Συμμαχίας». Επρόκειτο για ένα σοβαρό πλήγμα στο οργανόγραμμα της ΕΥΔΑΠ αφού οι 160 εργαζόμενοι απασχολούνται στη Γενική Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών.

«Το πλήγμα στην εικόνα της ΕΥΔΑΠ θα είναι βαρύ, ενώ ταυτόχρονα 160 χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία, με όλες τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται. Αυτή η εξέλιξη είναι απαράδεκτη και επιζήμια για όλους τους εμπλεκόμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η «Συμμαχία» καλεί τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να μην προχωρήσει σε καμιά απόλυση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Συμμαχία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ»:

«Συναδέλφισσες-οι,

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ καταγγέλλει την επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ , που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πελατών, εξαιτίας της απόλυσης 160 ενοικιαζόμενων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Παρά τις εκκλήσεις για άμεση παρέμβαση και λύση στο ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, η διοίκηση επιμένει να αδιαφορεί.

Η στάση αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, οδηγώντας στη διάλυση των περιφερειακών γραφείων και διακινδυνεύοντας την εισπραξιμότητα της εταιρείας, καθώς οι καταναλωτές δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Η παράταξή μας τοποθετείται διαχρονικά υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ως τη μόνη βιώσιμη λύση για την αποτελεσματική λειτουργία της ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο, η επείγουσα κατάσταση που η εταιρεία έχει δημιουργήσει με τη χρόνια αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού μέσω εργολαβικών προσλήψεων, και αφού έχει καταστήσει ομήρους αυτούς τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, απαιτεί άμεση και δίκαιη λύση. Η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι η απόλυση και η οδήγησή τους στην ανεργία.

Το πλήγμα στην εικόνα της ΕΥΔΑΠ θα είναι βαρύ, ενώ ταυτόχρονα 160 χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία, με όλες τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται. Αυτή η εξέλιξη είναι απαράδεκτη και επιζήμια για όλους τους εμπλεκόμενους.

Μεγάλες οι ευθύνες της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Αποδεικνύονται καταστροφικές οι συνέπειες των ΕΣΣΕ 2021 & 2024 που διαπραγματεύθηκαν οι παρατάξεις που συγκροτούν το προεδρείο της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ (ΕΑΚΕ – ΕΣΚ ) και προβλέπουν :

1ον τη διανομή bonus βασισμένη σε εταιρικούς στόχους όπως η μείωση του λειτουργικού κόστους (απολύσεις

προσωπικού, μείωση εκτάκτων αμοιβών κ.α.

2ον απολύσεις εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη.

Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, όπου η διοίκηση προχωρά σε απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία της εταιρείας και το μέλλον των συναδέλφων μας.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ».

Δείτε επίσης:

Παύλος Πολάκης: Επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η επιστολή στον Τασούλα

Πώς να μην βρεθείτε… μπλεγμένοι στην Ευρωβουλή – 5+1 «συμβουλές» από το Politico

Αγρότες στη Θεσσαλία: «Επικοινωνιακή εμφάνιση Μητσοτάκη – Πλημμυροπαθείς ήταν στα 200 μέτρα γιατί είχε βάλει τα ΜΑΤ» (Video)

Φιμώνουν υγειονομικούς με πιστοποιητικό εχεμύθειας – Καταγγελία-αποκάλυψη για την 7η ΥΠΕ

Καρδίτσα: Το θρίλερ της εξαφάνισης του 28χρονου και η σκιά για «γαλάζια» παρέμβαση

Υπέρ της μομφής η συντριπτική πλειοψηφία των 87 – «Αν διαγραφεί ο Σπίρτζης, μετά θα είμαστε όλοι υποψήφιοι για διαγραφή»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter