Συμφωνία για το σχέδιο αντιμετώπισης μεταναστευτικών κρίσεων σε επίπεδο ΕΕ

Συμφωνία για το σχέδιο αντιμετώπισης μεταναστευτικών κρίσεων σε επίπεδο ΕΕ

Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το κείμενο μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής και συγκεκριμένα για το πλάνο αντιμετώπισης μεταναστευτικής κρίσης.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από την ισπανική προεδρία της ΕΕ, σχεδόν μια εβδομάδα μετά από την σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας για δύο θέματα αγκάθια. Το πρώτο ήταν εάν οι αιτούντες άσυλο θα κρατούνται 40 εβδομάδες σε κλειστά κέντρα «φιλοξενίας» σε κανονικές συνθήκες ή αν θα κρατούνται για 40 εβδομάδες υπό χειρότερες συνθήκες, όπως ζητούσε η Ιταλία. Το δεύτερο αφορούσε την χρηματοδότηση των ΜΚΟ που δρουν στην Μεσόγειο για την διάσωση από την Γερμανία.

Αν και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι γνωστό το ακριβές κείμενο που συμφωνήθηκε, φαίνεται ότι όλες οι πλευρές έπειτα από μια εβδομάδα διαβουλεύσεων σε εθνικό επίπεδο η κάθε μια, έκατσαν στο τραπέζι με τα θέματα λυμένα και απλά υπέγραψαν το κείμενο περί κρίσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία συνολικά για την μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης ασύλου στην ΕΕ, αλλά και για την διαχείριση της μετανάστευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter