Συλλυπητήρια αλά Μητσοτάκης

Συλλυπητήρια αλά Μητσοτάκης

Η διμερής… στενή σχέση ανάμεσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα γνωστά ΜΜΕ δεν είναι απολύτως τίποτα μπροστά στην αντίστοιχη που είχε «χτίσει», όχι με κόπο και ιδρώτα, ο Κώστας Σημίτης την εποχή της πρωθυπουργίας του, πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Αν τα ΜΜΕ χαϊδεύουν τώρα τα μεγάλα αυτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε κάποια άλλα χάιδευαν και τη μύτη και τα μάτια και το στόμα του Κώστα Σημίτη.

Εν μέσω «παχιών αγελάδων», ο Κώστας Σημίτης ήταν «ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης», αυτός που «οδηγεί τη χώρα μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης» και που «αφήνει πίσω του σημαντικές και εμβληματικές υποδομές».

Λες και τις πλήρωνε από την τσέπη του και όχι από τους φόρους ή τα ευρωπαϊκά «πακέτα».

*** Πολλές από τις «αγιογραφίες» που γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες για τον Κώστα Σημίτη ήταν από τα δάχτυλα κάποιων που εκείνη την εποχή τον… χάιδευαν. Είμαι χρόνια στο κουρμπέτι για να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία στο διαδίκτυο για να δείτε και εσείς ξεκάθαρα τη μεγάλη εικόνα. Βλέπετε το internet δεν είχε εκείνη την περίοδο τη μορφή που έχει τώρα. Όσο για τα social media; Να σας πω μόνο, γιατί μάλλον το έχετε ξεχάσει, ότι το Facebook ιδρύθηκε το 2004, ενώ το Twitter δύο χρόνια αργότερα.

*** Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Κώστας Σημίτης έδειξε τον δρόμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «λίστα Πέτσα».

*** Αυτά για όσους νομίζουν ότι τους συνδέει μόνο το ρουσφέτι που έκανε, ως πρωθυπουργός, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, διορίζοντας τον υιό πρόεδρο ΔΣ σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, IVEN, με μεγάλο (λέγεται ότι έπαιρνε περίπου 6 εκατ. δραχμές), για την εποχή, μισθό και χωρίς φυσικά να δικαιολογείται από το σχεδόν άδειο βιογραφικό του.
Εκείνη την περίοδο η Εθνική Τράπεζα ήταν υπό τη διοίκηση του Θεόδωρου Καρατζά. Ήταν στενός φίλος του Κώστα Σημίτη, ενώ διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας από το 1985 έως το 1987, επί υπουργίας Σημίτη.

*** Και να ήταν μόνο αυτό; H IVEN έδωσε με το τσουβάλι επιδοτήσεις σε startups που δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Η εταιρεία τελικά τέθηκε σε εκκαθάριση και η Εθνική Τράπεζα υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα ποσά των επιδοτήσεων. Ακολούθησε εισαγγελική πρόταση άρσης της ασυλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά στις 14/1/2009 η Βουλή την απέρριψε.
Για την ιστορία, η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αποφύγει να προσφέρει κάλυψη στον βουλευτή, τότε, Μητσοτάκη.

*** Γιατί σε άλλη μία κηδεία (τρίτη; τέταρτη;) ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαθανατίστηκε να γελάει, το ξέρει μόνο ο ίδιος και ίσως και οι στενοί του άνθρωποι. Ίσως πάλι όχι. Πήγε, που λέτε, να συλλυπηθεί μέσα στη Μητρόπολη τη σύζυγό του Κώστα Σημίτη, Δάφνη και τις δυο τους κόρες και γέλαγε. Τον έπιασε ο φωτογραφικός φακός.

H NTAMA

Διαβάστε επίσης

Λος Άντζελες: «Πού μπορώ να πάω;» – Χάος στους δρόμους του Χόλιγουντ ενώ μαίνεται η πύρινη λαίλαπα (Videos)

Πήγε με σημαία του Μεταξά στην κηδεία του Κώστα Σημίτη (Photos)

Γιατί ο Τραμπ έχει… εμμονή με τη Γροιλανδία; – Τα παιχνίδια εξουσίας με φόντο τους πάγους

Αλέξης Κούγιας: «Είναι γνωστό το πρόβλημα υγείας μου, το αντιμετωπίζω»

Οι γκρίζες ζώνες στα όπλα που φεύγουν για Ουκρανία – Ποιοι και πώς αποφασίζουν

Οι Καναδοί «τρολάρουν» τον Τραμπ – Πάρτι με… χάρτες στο Twitter

 

Documento Newsletter