Συγκοινωνούντα δοχεία Greek Mafia και σύνδεσμοι

Συγκοινωνούντα δοχεία Greek Mafia και σύνδεσμοι

«Εχουμε αποδείξει ότι έχουμε αποφασιστικότητα να τιμωρήσουμε τους ενόχους. Για πρώτη φορά έχουμε λόγο να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώνουμε αυτήν τη φορά με το καρκίνωμα της οπαδικής βίας και τα διάφορα παρακλάδια του». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σκάι στις 25/4/24. Τι έχει γίνει από

εκείνη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού; Η οπαδική βία εξαπλώθηκε για τα καλά έξω και γύρω από τα γήπεδα της χώρας. Μπορεί η κυβέρνηση να διαλαλεί ότι καθαρίζει την οπαδική βία από τα στάδια, αλλά κανείς εμπλεκόμενος υπουργός ή ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν αναφέρει ότι όλος αυτός ο υπόκοσμος που κυριαρχεί στις εξέδρες των οργανωμένων υπό τον μανδύα του οπαδού έχει εξαπλωθεί για τα καλά στους δρόμους και σπέρνει τον τρόμο στους πολίτες…

Στο ίδιο έργο θεατές

Η περσινή ποδοσφαιρική σεζόν για τους χούλιγκαν τελείωσε στις 29 Μαΐου στην Ελλάδα, αλλά η νέα σεζόν 2024-25 ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου από τον Βόλο! Με τις πρώτες εχθροπραξίες οργανωμένων οπαδών – συμμοριών να συνεχίζονται σε διάφορες πόλεις με διαφορετικούς χούλιγκαν ομάδων και με τελευταίο ως σήμερα συμβάν τους πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης», λίγα μόλις μέτρα από το κτίριο της ΓΑΔΑ, δηλαδή σε μια υποτιθέμενη πλήρως αστυνομοκρατούμενη περιοχή. Και φυσικά αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεκάδες ποινικοί με τη… φανέλα του οργανωμένου οπαδού, που έχουν άμεση σχέση με την Greek mafia, διαφεντεύουν τις εξέδρες και λειτουργούν ως ξεχωριστές «εγκληματικές οργανώσεις» μέσα στους συνδέσμους οπαδών των μεγάλων ΠΑΕ. Και τι κάνει η κυβέρνηση για να καθαρίσει τους συνδέσμους; Τίποτε ουσιαστικό παρά μόνο λόγια και με νέα αποτυχημένα μέτρα επιχειρεί να καλύψει τα παλιά.

Οπως μεταξύ άλλων είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της η ΕΛΑΣ στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη σχετικά με τη δράση μελών της Θύρας 7 αυτή «…αριθμεί μόνο 27 εγγεγραμμένα μέλη και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λαμβάνει περισσότερα εισιτήρια από τα μέλη της». Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο διάτρητος είναι ο δήθεν έλεγχος των μελών των συνδέσμων…

Ο νέος «εμφύλιος» οπαδών της Θ13 του Παναθηναϊκού (έχουν προϋπάρξει κι άλλοι «εμφύλιοι» στο παρελθόν) ανέδειξε ξανά τον εγκληματικό χαρακτήρα πολλών εκ των συνδέσμων. Λίγους μήνες πριν, όταν η αστυνομία εξάρθρωσε μια άλλη «εγκληματική οργάνωση» που φέρεται να λειτουργούσε μέσα στη Θ7 του Ολυμπιακού, αποδείχθηκε ότι και εκεί οι «εμφύλιοι» έδιναν κι έπαιρναν μεταξύ «ερυθρόλευκων» συνδέσμων (π.χ. άγριο ξύλο έξω από το Καραϊσκάκη πριν από τον περσινό αγώνα Ολυμπιακός – Αρης) με στόχο ποιος θα κυριαρχήσει και θα κάνει κουμάντο όχι τόσο στην εξέδρα όσο κυρίως στις… παράνομες δραστηριότητες που είχαν αναπτύξει (εισιτήρια με καπέλο, λαχνοί-μαϊμού, «προστασία» σε καντίνες, «ενοίκια» σε μικροπωλητές).

Στο ίδιο έργο θεατές

Με τους πυροβολισμούς έξω από τη Λεωφόρο και τις 74 συλλήψεις οπαδών αποκαλύφθηκε ότι και σε αυτή την περίπτωση αρκετοί εξ αυτών εμπλέκονται σε άλλες παράνομες δραστηριότητες που έχουν σχέση με την Greek mafia κι έχουν επίσης βεβαρυμένα βιογραφικά.

Εμείς να σημειώσουμε ότι η νέα σεζόν των επεισοδίων περιλαμβάνει ήδη:

Στις 7/6 στον Βόλο υπήρξαν άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών έξω από το 1ο ΓΕΛ. Δεκάδες άτομα είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές του. Η αστυνομία προέβη σε έντεκα προσαγωγές.

Στις 12/6 συνελήφθη στα Γλυκά Νερά ένας 22άχρονος που συμμετείχε σε οπαδικό επεισόδιο με άλλα άτομα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: σιδερογροθιά, μεταλλικό μπρελόκ και μικροποσότητα κάνναβης. Στις 5/7 στον Αγιο Δημήτριο ομάδα περίπου 20 ατόμων με μηχανάκια επιτέθηκαν σε ψητοπωλείο φωνάζοντας οπαδικά συνθήματα. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά μια διερχόμενη γυναίκα.

Στις 5/7 επίσης σημειώθηκαν επεισόδια στο Καματερό μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Και στις 13 του μήνα συνέβησαν τα σοβαρά επεισόδια έξω από τη Λεωφόρο, πριν από το φιλικό ΠΑΟ – ΑΕΚ Λάρνακας. Τραυματίστηκαν τρία άτομα (ο ένας από πυροβολισμό) και συνελήφθησαν 74 οπαδοί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, με πιο σημαντική τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερις από τους συλληφθέντες φέρονται αναμειγμένοι και στο κύκλωμα εκβιαστών καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας που εξάρθρωσε πριν από λίγες μέρες η ΕΛΑΣ.

Απλή παρατηρήτρια η κυβέρνηση στην ασυδοσία του υποκόσμου που έχει βρει πεδίο δράσης μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Διαβάστε επίσης

Τρίζουν τα δόντια οι ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis – Την Κυριακή στο Documento

Ακριβά τα νησιά, προσιτά μόνο για τους ξένους – Πολυτέλεια οι διακοπές για τους Ελληνες

Τέμπη – Νίκος Πλακιάς: «Τα οστά που βρέθηκαν στο Κουλούρι ανήκαν στα παιδιά μου»

Ανθρώπινο λάθος πιθανότατα πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο

Στέφανος Κασσελάκης – Κύπρος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να στηρίζει μία δίκαιη λύση για το Κυπριακό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter