Συγκλονίζει ο Λουίς Φαν Χάαλ: «Ζω με ακτινοβολίες, εγχειρήσεις και σακούλες ούρων»

Συγκλονίζει ο Λουίς Φαν Χάαλ: «Ζω με ακτινοβολίες, εγχειρήσεις και σακούλες ούρων»

Στα 72 του χρόνια, ο Λουίς Φαν Χάαλ, δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, παλεύοντας με επιθετικό καρκίνο του προστάτη. Ο άλλοτε προπονητής του Άγιαξ, της Μπαρτσελόνα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ολλανδίας, μίλησε με αφορμή τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Always Positive», στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασθένεια, αλλά και στη συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση της ιατρικής έρευνας.

«Πάντα έδειχνα πολύ νέος, γι’ αυτό φαίνομαι τόσο καλά», είπε γελώντας.

«Η μητέρα μου πέθαινε και μέχρι την τελευταία στιγμή είχε ένα πρόσωπο σαν λουλούδι. Κανείς δεν μπορούσε να δει ότι ήταν άρρωστη. Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα. Ή την ίδια τύχη… Ζω με την ασθένεια εδώ και κάτι παραπάνω από τρία χρόνια, με ακτινοβολίες, ενέσεις ορμονών, εγχειρήσεις, με καθετήρες και σακούλες ούρων. Είναι απίστευτο, αλλά μπορώ να το αντιμετωπίσω.

Το έχω καταφέρει, και μπόρεσα να το κάνω ακόμα και να δουλεύω κατά τη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νομίζω μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα κατάφερα ακόμα καλύτερα, επειδή είχα έναν στόχο. Και με τη διαδικασία του καρκίνου είναι το ίδιο όπως και με τη διαδικασία του να είσαι προπονητής, αναζητάς έναν στόχο. Για μένα ήταν θετικό να αντιμετωπίζω και τα δύο πράγματα», δήλωσε ο Λουίς Φαν Χάαλ.

Σε ερώτηση για το εάν ο καρκίνος άλλαξε την κοσμοθεωρία του, απάντησε: «Όχι πολύ, ειλικρινά».

«Προέρχομαι από μια οικογένεια με εννέα αδέλφια. Είμαι ο μικρότερος. Ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν 11 ετών. Πέθανε όταν ήταν 53. Από την άλλη πλευρά, η πρώτη μου σύζυγος πέθανε όταν ήμουν 39 ετών. Είμαι συνηθισμένος στο θάνατο. Γι’ αυτό ξέρω ότι ο θάνατος είναι μέρος της ζωής και μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι έχω καρκίνο, είπα: “Εντάξει, δεν είναι καλά νέα, αλλά καλύτερα να προσπαθήσω να κάνω κάτι γι’ αυτό”. Κάθε άνθρωπος μπορεί να αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο. Γι’ αυτό λέω: “Να είσαι ο εαυτός σου”».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ έμαθαν τα υπογκρούπ: Οι πιθανοί αντίπαλοι – Τι ώρα θα γίνουν οι κληρώσεις

Ωρα Ευρώπης: Κλήρωση για τρεις, αγωνία για έναν – Βατό μονοπάτι για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, γεμάτο παγίδες για ΠΑΟ

ΠΑΣΟΚ: Αρχίζουν τα όργανα και η…κούρσα διαδοχής- Ολες οι «τάσεις» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά Ανδρουλάκη

Εδώ και πέντε χρόνια το ΕΣΥ περιμένει… στα επείγοντα – 3 εκλογικές αναμετρήσεις και 4 υπουργούς μετά, η δημόσια υγεία εξακολουθεί να καταρρέει

Νόαμ Τσόμσκι: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο -Διαψεύστηκαν οι φήμες περί θανάτου του

Παναθηναϊκός: «Πράσινος» ο Λορέντζο Μπράουν – Μένουν οι ανακοινώσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter