Συγκλονίζει κτηνοτρόφος στην Πεντέλη – Άκουγα τα ζώα μου να πεθαίνουν- Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας (Video)

Σε απόγνωση κτηνοτρόφος στο Νταού Πεντέλης που άκουγε τα ζώα του να καίγονται δίχως να μπορεί να τα βοηθήσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Μεγαγιάννης, έχασε 100 γίδια και τα 5 σκυλιά του, τα οποία κάηκαν ζωντανά.

Μιλώντας στο Mega κατήγγειλε πως παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων στο σημείο δεν υπήρχε ούτε πυροσβεστικό όχημα, ούτε κάποιο εναέριο μέσο.

«Δεν έμεινε τίποτα στη στάνη μου. Έχουν περάσει (πολλές) φωτιές εδώ από το 1995 μέχρι σήμερα, όλες τις αναχαιτίσαμε με ένα πυροσβεστικό που ήταν πάντα εδώ. Σήμερα είμαστε στο έλεος του Θεού: Ούτε εναέριο, ούτε πυροσβεστικό. Μόνος μου με τον γιο μου και δυο κουβάδες νερό συνέχεια. Μέχρι που δεν άντεξα άλλο κάποια στιγμή, λιποθύμησα και δεν ξέρω τι έγινε μετά. Όταν συνήλθα, μόνος μου μετά από 10 λεπτά, ένα τέταρτο, άκουγα τα ζώα μου να βελάζουν και να πεθαίνουν» επισήμανε και συνέχισε «Πέρα από τα ζώα, είχα κάνει τα κουμάντα μου για τον χειμώνα, με 15.000 ζωοτροφές, τριφύλλια και καλαμπόκια και πήγαν όλα στράφι. Αυτό που θέλω να τονίσω και να το ακούσουν όσοι μας κυβερνούν: Είναι ανεπίτρεπτο και αδιανόητο να καίγονται οικισμοί και να μην υπάρχει ένα πυροσβεστικό. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Εφιαλτικές εικόνες από τον Σαρωνικό (Photos – Video)

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο: Οι φλόγες πέρασαν στην Πεντέλη, εκκενώθηκε το Παίδων – Απανωτά μηνύματα του 112

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική: Μέτωπα σε Πεντέλη, Γραμματικό – Εκκένωση σε Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι, Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Τρία μέτωπα σε Πεντέλη, Ανατολή και Γραμματικό – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης και πέντε πολίτες (Photos-Video)

Ξεσπά ηλικιωμένος κάτοικος της Πεντέλης: «Απαράδεκτη κατάσταση – Έχω ζήσει δεκάδες φωτιές, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί» (Video)

Φωτιά στην Αττική: Εφιαλτικές εικόνες από τον Σαρωνικό (Photos – Video)