Συγκλόνισε ο Θ. Βλάχος: «Ζητάω συγγνώμη, το λάθος μου να πάρω τάιμ άουτ θα με στοιχειώνει»

Συγκλόνισε ο Θ. Βλάχος: «Ζητάω συγγνώμη, το λάθος μου να πάρω τάιμ άουτ θα με στοιχειώνει»

Απαρηγόρητος με την απώλεια του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο των ανδρών ήταν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος μετά το φινάλε του ματς, κυρίως για το τάιμ άουτ που πήρε 38’’ πριν τη λήξη του τελικού κι ενώ η εθνική μας ομάδα έβγαινε στην κόντρα με πολύ καλές προϋποθέσεις να προηγηθεί στο σκορ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

«Οφείλω μια συγγνώμη στα παιδιά. Έκανα το λάθος της ζωής μου όταν πήρα τάιμ άουτ και θα μπορούσαμε να ήμασταν ένα γκολ μπροστά. Θα με στοιχειώνει μια ζωή» δήλωσε ο Θ. Βλάχος και πρόσθεσε: «Το πιστεύαμε, το αξίζαμε το χρυσό μετάλλιο. Το λάθος στο τάιμ άουτ μας χάλασε όλο το μομέντουμ. Φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Θα έρθουν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά αυτή σήμερα ήταν μοναδική. Είναι κάτι που δεν ξέρω για πόσο καιρό θα μας στοιχειώνει, θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε πίσω μας».

Από την πλευρά του όμως, ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Φουντούλης κάλυψε απόλυτα τον προπονητή του, λέγοντας ότι όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι χάνουν.

«Όταν έρχεται έτσι η ήττα, ίσως πονάει και περισσότερο. Φτάσαμε πολύ κοντά. Τα συναισθήματα είναι βαριά, γιατί όταν φτάνεις τόσο κοντά να αγγίξεις την κορυφή του κόσμου, πονάει πάρα πολύ. Όλα τα παιδιά έχουν πικραθεί από τον τρόπο που ήρθε η ήττα. Νιώθω ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που καταφέραμε. Πιστέψαμε πολύ ότι αυτή θα είναι η στιγμή μας. Για λεπτομέρειες δεν βρεθήκαμε στο πρώτο σκαλί», δήλωσε ο Φουντούλης και συνέχισε:

«Όλοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε. Εδώ δεν βρίσκεται κάποιος για να πάρει την ευθύνη πάνω του. Ο Θόδωρος μπορεί να ένιωσε έτσι. Όταν οι παλμοί είναι στο μάξιμουμ στην τελευταία φάση, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Δεν ψάχνουμε να δούμε τι μπορεί να έγινε στο τέλος. Είχαμε ένα ολόκληρο παιχνίδι να πάρουμε την νίκη. Πρέπει να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Αυτή η χρονιά είναι μεγάλη με πολλές διοργανώσεις. Σε 4 μόλις μήνες θα μαζευτούμε για το ευρωπαϊκό. Θέλουμε το χρυσό, το οποίο είναι παράδοξο ότι μας λείπει. Πιστεύω ότι όλο αυτό που κάναμε και ο τρόπος που δεν βρεθήκαμε στην κορυφή θα μας δώσει καινούριο κίνητρο να επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατοί για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Θα δουλέψουμε όπως πρέπει και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Ο Μάνος Ζερδεβάς δήλωσε: «Δεν ξέρω αν αξίζαμε το χρυσό. Δεν μπορώ να πω ότι δεν κέρδισε ο καλύτερος. Φτάσαμε στα πέναλτι, όπου μετράει και η τύχη. Είναι μέρα απογοήτευσης, αλλά μπορώ να υποσχεθώ ότι θα επιστρέψουμε. Η Ουγγαρία είναι μία πολλή δυνατή ομάδα. Κανείς δεν αρνείται την αξία της. Ήρθαμε με το μυαλό στο χρυσό,. Δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε. Ελπίζω να πάμε σε τελικούς και να κάναμε έστω κι έτσι περήφανους τους Έλληνες».

Ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Ντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν έχω λόγια. Για πολύ καιρό δεν θα έχω. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα, πολύ αισιόδοξος. Ονειρεύομαστε όλοι ένα χρυσό. Μπορεί να μην είναι φέτος ή του χρόνου, θέλω να πιστεύω όμως ότι κάποια μέρα να τα καταφέρουμε».

Να σημειωθεί ότι η εθνική ομάδα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου θα λάβει ως έπαθλο 63.450 ευρώ, ενώ η Ουγγαρία θα πάρει 72.520 ευρώ. Η Ισπανία που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο θα πάρει 54.390 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter