Συγκλίσεις βάσης του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου…

Συγκλίσεις βάσης του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου…
EUROKINISSI

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διεργασίες για το μέλλον της κεντροαριστεράς οι οποίες συνεχίζονται τόσο στο προσκήνιο όσο και στο πάντα γενεσιουργό παρασκήνιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία συνδικαλιστικών στελεχών του προοδευτικού χώρου τα οποία με επικεφαλής κορυφαίο στέλεχος της ΑΔΕΔΥ που ανήκει στη παράταξη της ΠΑΣΚΕ, έχουν αρχίσει επαφές σε όλη την Ελλάδα με στόχο η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει τον γενεσιουργό πόλο της νέας έκφανσης του φορέα της κεντροαριστεράς.

Τα στελέχη αυτά πιστεύουν ότι η συγκρότηση του νέου φορέα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια της κομματικής γραφειοκρατίας των υπαρχόντων σχηματισμών, ούτε στις προσωποπαγείς επιδιώξεις των ηγετίσκων του χώρου. Κάτι τέτοιο σημειώνουν θα είχε συγκεκριμένη και σύντομη «ημερομηνία λήξης» όπως αποδείχθηκε στο μακρινό αλλά και πρόσφατο παρελθόν (Συνασπισμός, ΚΙΝ.ΑΛ.). Πιστεύουν ακράδαντα ότι η δημιουργία ενός νέου και ενιαίου σχήματος της κεντροαριστεράς, είναι απαίτηση του προοδευτικού κόσμου και η συγκολλητική της ουσία είναι η σύγχρονη αντίληψη για τα προβλήματα της κοινωνίας όπως τα αντιλαμβάνεται η σύγχρονη σοσιαλιστική και δημοκρατική οπτική.

Οπως λένε χαρακτηριστικά, πρέπει να ορίσουμε ποιοι είμαστε, με ποιους είμαστε και τι επιδιώκουμε. Και επειδή πιστεύουν στις κοινωνικές συγκλίσεις και στις συγκλίσεις της βάσης τις οποίες θεωρούν πως είναι απαραίτητες για να προχωρήσει το οποιοδήποτε αντίστοιχο εγχείρημα δηλώνουν ότι η πρωτοβουλία τους αυτή είναι η αυτονόητη απόδειξη ύπαρξης αυτών των συγκλίσεων.

Ηδη έχουν αρχίσει επαφές με συνδικαλιστικά στελέχη σε όλη την Ελλάδα με εκπροσώπους επιστημονικών και εργατικών σωματείων και επιμελητηρίων κλπ. Η σκόπιμη καθυστέρηση δημοσιοποίησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας οφείλεται στην απόφαση τους να δημοσιοποιήσουν την παρέμβαση τους μετά τις συνεδριάσεις των δυο πολιτικών κομμάτων (Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ και Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ) ώστε να μην κατηγορηθούν ότι εμπλέκονται σε εσωκομματικά παιχνίδια. Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter