Συγγνώμη Αλέξη, γιατί;

Συγγνώμη Αλέξη, γιατί;

H Λεωφόρος Αμαλίας διαψεύδει ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με πολιτικούς του αντιπάλους με αντικείμενο συζήτησης τη Novartis και τονίζει πως τα σχετικά δημοσιεύματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και στερούνται σοβαρότητας.
Ποια Αμαλίας θα ρωτήσετε και δικαίως. Εκεί, λοιπόν, είναι το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά για κάποιον άγνωστο λόγο οι συνεργάτες του, ο ίδιος, ο περιπτεράς από κάτω, αποφάσισαν ότι πρέπει το δημοσίευμα (που έκανε λόγο για συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και πως ζητήθηκε εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα συγγνώμη για την παραπομπή για την υπόθεση Novartis) να διαψευστεί έτσι, γενικώς και αορίστως.

*** Και εδώ ακριβώς είναι που δημιουργείται το ζήτημα. Για ποιον λόγο δεν διαψεύστηκε επισήμως από τον Αλέξη Τσίπρα; Με μια δήλωσή, με μια ενυπόγραφη ανακοίνωση, με ένα βίντεο, με μία ανάρτηση στα social media βρε αδερφέ. Όπως θέλει.
Βγαίνει ένα δημοσίευμα που λέει ψέματα για ένα αρκετά σοβαρό θέμα και συναινεί μόνο σε μια διάψευση του «αέρα»; Εγώ στη θέση του θα ζητούσα θα χτυπιόμουν. Θα ζητούσε μέχρι και κοινή διάψευση από τον Βαγγέλη Βενιζέλο ή τέλος πάντων θα προσπαθούσα και θα ενημέρωνα και σχετικώς το φιλοθέαμον – γιατί περί θεάματος πρόκειται οτιδήποτε αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – κοινό.
Ακόμα κι αν έτρωγα «άκυρο».
«Διαψεύδω κατηγορηματικά {μπλα μπλα μπλα}. Ζήτησα μάλιστα το ίδιο να κάνει και ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, αλλά για τους δικούς του λόγους επιλέγει τη σιωπή. Τον αφήνω στην κρίση σας».
Αυτό είναι ξεκάθαρό και ειλικρινές, όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε, να λέγαμε…

*** Ας πει κάποιος στον Αλέξη Τσίπρα, αν δεν μπορεί να το καταλάβει ο ίδιος, ότι η θέση του στη μνήμη και στις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που τον ψήφισαν και τον στήριξαν είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν χωράνε τέτοιες θολές διαψεύσεις. Δεν ήταν ο δήμαρχος της Άνω Παναγιάς Καστοριάς, ούτε των Κάτω Κρεμαστών Αχαΐας. Πάνω του εναπόθεσαν κάποιοι την ελπίδα, το όνειρο της κυβερνώσας Αριστεράς, την πρόοδο, ακόμα και τη Δικαιοσύνη. Για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Γιατί; Διότι είδαν κάποιον διαφορετικό, κάποιον που θα μπορούσε να μένει στον από πάνω όροφο, κάποιον που σε κοιτάει στα μάτια και σου λέει την αλήθεια, αντιμετωπίζοντας σε ως ίσο και όμοιό του.

*** Πάμε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ενδιαφέρουν φυσικά κανέναν. Λέξεις όπως Πολιτική Γραμματεία, Κεντρική Επιτροπή, Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικό, Διαρκές Συνέδριο, απαρτία, εσωτερικό δημοψήφισμα, εκλογή Συνέδρων προκαλούν σε όσους τις ακούν ή τις διαβάζουν «σπυράκια». Πόσω μάλλον όταν αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Διπλό το κακό.
Είναι ανίκανοι για το οτιδήποτε. Στην κυριολεξία. Είναι σαν 8χρονα παιδάκια που θέλει το ένα να το παίξει πιο μάγκας από το άλλο στο ποδόσφαιρο, αλλά στο τέλος ο προπονητής μαζεύει την μπάλα χωρίς να έχουν προλάβει τελικά να παίξουν.

*** Το χειρότερο είναι η στοχοποίηση που δέχονται από το Σάββατο και μετά συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Το σκηνικό στα social media θυμίζει «μαύρες σελίδες» της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Ο ένας είναι έτσι, ο άλλος γιουβέτσι και πάει λέγοντας. Από πολιτική συζήτηση μηδέν εις το πηλίκον. Οι μεν με τους δε όχι δεν μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο κόμμα, αλλά ούτε στο ίδιο τραπέζι για φαγητό. Δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Σαν ΠΑΟΚ – Άρης ή Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Κανονικός χουλιγκανισμός.

*** Αν με ρωτάτε αν έπρεπε να τεθεί εκτός εκλογικής διαδικασίας ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώ όχι. Δεν μπορεί να μπαίνει κανείς μπροστά στην κάλπη. Έχουν ειπωθεί διάφορα και από τις δύο πλευρές και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να κρίνει χωρίς υποβολέα. Αν θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρό της, δικαίωμά της, αν πάλι όχι, επίσης δικαίωμά της. Αλλά σίγουρα είναι σε θέση να κρίνει αν ο πρώην πρόεδρος καλώς ή κακώς έστειλε το εξώδικο για τη διαρροή του Πόθεν Έσχες, αν καλώς ή κακώς είπε αυτά που είπε εντός της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

*** Τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Στέφανος Κασσελάκης «πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία του κόμματος, δημιουργούν ένα κλίμα απογοήτευσης και αποστροφής στα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της κοινωνίας», αναφέρει η απόφαση της ΚΕ. Ενώ αυτά που έχουν πει τα στελέχη των «87»;
«Αυτά δεν πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία του κόμματος, δημιουργούν ένα κλίμα απογοήτευσης και αποστροφής στα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»; Λειτουργούν ευεργετικά; Για σας παρακαλώ. Σε αυτή την εμφύλια διαμάχη δεν έχει κανείς τους δίκιο όπως τα έκαναν. Αμαύρωσαν την ιστορία του χώρου και ξενέρωσαν τους ψηφοφόρους του κόμματος.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter