Συµµορία ανάπτυξης

Συµµορία ανάπτυξης

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, µιας από τις πιο φτωχές περιφέρειες της ΕΕ, δίνει ετησίως σχεδόν 15.000 ευρώ σε έναν για να σβήνει φώτα και κλιµατιστικά και να κατεβάζει γρίλιες και ρολά στο κτίριο της περιφέρειας – για εξοικονόµηση.

Το «επιτελικό κράτος» έχει µοιράσει µισό δισ. ευρώ σε τρεις οµίλους που καταρτίζουν εργαζόµενους και ανέργους. Ο έτερος πόλος της τριγωνικής σχέσης, ο ΣΕΒ, που διαθέτει βραχίονα διά βίου µάθησης, επισήµανε τον περασµένο Μάιο τη σηµαντική απόσταση µεταξύ εκπαίδευσης/κατάρτισης και αγοράς εργασίας.

Ευρωπαϊκά κονδύλια ΕΣΠΑ και Ταµείου Ανάκαµψης καίγονται σε εταιρείες επικοινωνίας, ανακαινίσεις, απογευµατινά χειρουργεία και δίδακτρα µεταπτυχιακών προκειµένου να γλιτώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις αποτυχηµένες ιδιωτικοποιήσεις. Μάλιστα, παιδεία και υγεία παρουσίασε στους Αµερικανούς επενδυτές ως προνοµιακά πεδία άσκησης βολής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον απόηχο της περαιτέρω βύθισης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το επτάµηνο του 2024, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στο βαρύ φορτίο των εξοπλιστικών. Από τα εθνικά πανηγύρια για Belharra, Rafale και F-35 στις πλερέζες των άδειων ταµείων.

«Ποιος απολαµβάνει τα εκατοµµύρια για να κοιµάται στο κρύο µάρµαρο η κόρη µου;» αναρωτήθηκε τραγικά η Μαρία Καρυστιανού 24ωρα πριν δούµε πάλι το «πάµε κι όπου βγει» στον σταθµό Νερατζιώτισσα.

Αλήθεια, πού πάνε τα λεφτά; Με τους µικρούς Μητσοτάκηδες σε δήµους, δηµόσιες υπηρεσίες και τα επανακάµψαντα golden boys οι τσέπες κολοσσών, καρτέλ και «ηµετέρων» γέµισαν. Τα νοικοκυριά έχουν µείνει πανί µε πανί από ρεύµα και σουπερµάρκετ.

Απόλυτα εξαρτηµένη οικονοµία, ισχνή παραγωγή, εξαγωγή ειδικευµένου εργατικού δυναµικού, βίαιη εξαφάνιση µικροµεσαίων, κρυφή ανεργία, συµπιεσµένο εργατικό κόστος. Οι υποσχέσεις επιτυχίας αποδεικνύονται πάρτι αποτυχίας ανάπτυξης. Είµαστε στον «Τιτανικό» πλέοντας πλησίστιοι για τα βράχια του χρέους.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβέστες: «Δεν φτάνουν τα χέρια για να σβήσουμε τις φωτιές» – 4.000 τα κενά στην Πυροσβεστική (Videos)

Οδηγός ταξί επιτέθηκε σε 33χρονη τρανς και φίλο της στο κέντρο της Αθήνας – Βίντεο ντοκουμέντο

Πατέρας Αντώνιος: «Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν για να κάνουν τις καταγγελίες» – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter