Σχολικές καθαρίστριες: Καταγγελίες «εργολαβοποίησης» της καθαριότητας στα σχολεία

Καταγγελίες για την πρόθεση να «εργολαβοποιήσει» η κυβέρνηση την σχολική καθαριότητα και για εκφοβισμό των εργαζομένων για τη δημιουργία ΚοινΣΕπ, δημοσιοποιούνται λόγω των αντιδράσεων του σωματείου καθαριστριών-στων στα δημόσια σχολεία.

Αφορμή συνιστά όσα προωθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τα σχολεία της πρωτεύουσας με τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας (Κοιν.Σ.Επ.), την δημιουργία της οποίας είχε εξαγγείλει στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του έτους.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Πρωτεργάτης Ο Δήμος Αθηναίων;

Κοιν.Σ.Επ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του έτους ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγγειλε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας (Κοιν.Σ.Επ.) για να αναλάβει, να καλύψει τις ανάγκες στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων της Αθήνας.

Αποτελεί το πρώτο βήμα στην πρόθεση της Κυβέρνησης να εργολαβοποιήσει τη σχολική καθαριότητα. Θα είναι ο Δούρειος Ίππος για να εισχωρήσει η ιδιωτικοποίηση και να πετάξουν τους εργαζόμενους σαν την τρίχα από το ζυμάρι.

Εμάς, τις καθαρίστριες-τες που παλεύουμε καθημερινά με αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες να κρατήσουμε καθαρά τα σχολικά κτήρια και υγιή τη σχολική κοινότητα.

Καλούμε τον Δήμαρχο της Αθήνας να μην υλοποιήσει τις προθέσεις του, να σταματήσει τώρα τον εκβιασμό των εργαζομένων για τη δημιουργία ΚοινΣΕπ, που οι πολιτικές του, τους απέκλεισαν από την πρόσληψη στη σχολική καθαριότητα τον Σεπτέμβρη.

Καλούμε την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταγγείλουν την εργολαβοποίηση του κλάδου μας, που στόχο έχει την υποτίμηση της εργασίας μας.

Τον καλούμε να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό με σταθερούς και αξιοπρεπείς όρους εργασίας.

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε αυτές τις πρακτικές και θα διεκδικούμε σταθερή δουλειά για όλους.»