Σχολεία υπό κατάρρευση στον Δήμο Αθηναίων – Ετοιμόρροπα τα ταβάνια στο 36ο Δημοτικό Σχολείο

Σχολεία υπό κατάρρευση στον Δήμο Αθηναίων – Ετοιμόρροπα τα ταβάνια στο 36ο Δημοτικό Σχολείο

Η κατάσταση στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων είναι τραγική. Μόλις πριν λίγες ημέρες, στο 36ο δημοτικό του δήμου Αθηναίων  και μάλιστα εν ώρα μαθήματος κατέρρευσαν σοβάδες, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αντιθέτως, οι συνθήκες που οι μαθητές αναγκάζονται να περνούν 8 ώρες από την ημέρα τους είναι προφανώς ακατάλληλες. Κτίρια των οποίων τα ταβάνια στάζουν από νερά και είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, αναδεικνύουν την παντελή αδιαφορία των αρμόδιων φορέων, που θέτει σε κίνδυνο την ζωή δεκάδων παιδιών.

«Όλοι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα»

Η σημερινή φωτογραφία από το σχολείο δείχνει την υγρασία που υπάρχει στο ταβάνι ενώ δεν βρέχει. Όπως λέει χαρακτηριστικά στο Documento η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 36ου Δημοτικού Σχολείου, Χρυσούλα Παπαγεωργίου, «το νερό στο σχολείο έχει περάσει στις κολόνες, ενώ η τωρινή κατάσταση οφείλεται στη μη συντήρηση και στεγανοποίηση των ταρατσών», γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καταλληλότητα της κτιριακής υποδομής στο σύνολό της.

«Εδώ και δύο χρόνια έχει εγκριθεί μία σειρά εργασιών στο σχολείο μας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την στεγανοποίηση των ταρατσών. Όλοι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Παπαγεωργίου. Ωστόσο, οι αρμόδιοι, δηλαδή ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών,  πετάνε το μπαλάκι στους εργολάβους που έχουν αναλάβει την περάτωση του έργου.

Μόλις σήμερα και μετά από πιέσεις του σχολείου μηχανικοί επισκέφτηκαν το χώρο ώστε να τον εποπτεύσουν και να προχωρήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η κα. Παπαγεωργίου, η στεγανοποίηση θα γινόταν το καλοκαίρι, όμως τελικά δεν έγινε. Επίσης, ζήτημα προκύπτει για το πότε τελικά θα μπορέσουν να γίνουν οι εργασίες, εφόσον διανύουμε το φθινόπωρο και ήδη υπήρξαμε θεατές δύο τεράστιων κακοκαιριών.

Παράλληλα, οι φόβοι που εκφράζουν οι γονείς για την κατάσταση του κτιρίου είναι τεράστιοι, εφόσον υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να πέσουν  σοβάδες δημιουργώντας ακόμα και δυστυχήματα. Το μέρος μάλιστα που φαίνεται στην φωτογραφία είναι από την εσωτερική κεντρική είσοδο του κτιρίου, αποτελεί χώρο συγκέντρωσης μαθητών και περνά και έξω από τις τουαλέτες.

Εύλογη δική μας ερώτηση είναι τι περιμένει ο Δήμος και δεν επεμβαίνει; Πρέπει και σε αυτήν την περίπτωση να έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής για να δοθεί βάση;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter