Σχολεία εκκολαπτήρια κορονοϊού

Σχολεία εκκολαπτήρια κορονοϊού

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καταστήσει με την πολιτική της τα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων πολλαπλασιαστές κορονοϊού.

Οι καθημερινές συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, καθώς νιώθουν αηδία για τη δημόσια Παιδεία εκεί στο υπουργείο Παιδείας και προσπαθούν να εξωθήσουν όλο και περισσότερους μαθητές στα ιδιωτικά, όπως και η άρνηση να κλείσουν τα τμήματα αν δεν νοσήσει τουλάχιστον το 50%+1 από τους μαθητές, συντελούν στην δραματική εξάπλωση της πανδημίας, κάτι που φαίνεται τελικά ότι είναι στόχος της κυβέρνησης, ώστε να πετύχει την ανοσία της αγέλης, χωρίς να υπολογίζει το οποιοδήποτε κόστος.

Και επειδή σε ένα κράτος που κυβερνάται από δεξιά κυβέρνηση δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι μεταξύ τους, κάτι βέβαια που έχει παραδεχτεί ανοιχτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα σχολεία χρειάζονται σε ένα τμήμα των 27 μαθητών τουλάχιστον 14 να νοσήσουν για να κλείσει, η Βουλή των 300 εθνοπατέρων σταματά τις εργασίες της και φεύγουν όλοι από την αίθουσα που κάθονται ο ένας μακριά από τον άλλον, με ένα μόλις κρούσμα.

Γιατί στη λογική του πολυταξιδεμένου ανέμελου Κυριάκου, η ζωή ενός παιδιού δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ζωή ενός βουλευτή. Οι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες μαθητές ας νοσήσουν σε ένα κράτος που έχει εγκαταλείψει τη δημόσια Υγεία στην τύχη της. Αν μάλιστα τύχει οι νοσούντες μαθητές να βρίσκονται σε σχολείο της περιφέρειας ή της επαρχίας τότε κατά τη λογική και πάλι του πρωθυπουργού όσοι είναι να ζήσουν θα ζήσουν.

Αλλά αυτοί οι άνθρωποι επιλέχτηκαν με δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσουν τη χώρα.

Τώρα αν καταντήσουν τα σχολεία, αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών, δασκάλων, καθηγητών και βοηθητικού προσωπικού, εκκολαπτήρια κορονοϊού, αυτό υπόκειται, κατά τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στην ατομική ευθύνη που λανσάρουν μόνιμα όταν βρεθούν σε αδιέξοδο.

Γιατί για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι και όχι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ζήτημα είναι ως πότε;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter