Πέρα από τη δημόσια υγεία και την παγκόσμια οικονομία, ο κορονοϊός φαίνεται ότι δοκιμάζει και τις σχέσεις.
Ζευγάρια που ζουν σε χώρες οι οποίες έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κοινωνικής συναναστροφής επιλέγουν να περάσουν στο σπίτι είτε μαζί είτε ο καθένας χωριστά. Και οι δύο περιπτώσεις μπορεί να αποβούν… μαρτύριο αναλόγως τη σχέση και πόσο αυτή έχει ωριμάσει.
Ωστόσο μια αναμφισβήτητα θετική συνέπεια της πανδημίας Covid-19 μεταφέρει σε ρεπορτάζ του για τις ΗΠΑ το βρετανικό περιοδικό «The Economist»: την επιστροφή του φλερτ και της συζήτησης στα ραντεβού (τι κι αν είναι online;), τα οποία επιτρέπουν πλέον στους νέους να γνωρίζονται καλύτερα, να αναγνωρίζουν πιο εύκολα το κατά πόσο υπάρχει μεταξύ τους χημεία, αλλά και να ζουν τον ρομαντισμό της αρχής πιο έντονα.
Ο κορονοϊός επανέφερε «από τα παλιά έναν τρόπο επικοινωνίας με τους ανθρώπους, το να συζητάς, απλά» λέει η Κέιτι Νέλσον, δημοσιογράφος που βρίσκεται εγκλωβισμένη στο σπίτι των γονιών της και η οποία ήταν απογοητευμένη με το πόσο βιαστικά κλείνονταν τα ραντεβού «προτού καλά καλά μάθεις το ελάχιστο για τον άλλο».
Γνωστές εφαρμογές γνωριμιών στα κινητά, όπως το Tinder και το Hinge, παρατήρησαν μεγάλη αύξηση (έως και 70%) του ενδιαφέροντος των χρηστών για online ραντεβού. Θα διατηρήσουν οι νέοι λίγο από τον ρομαντισμό των παλιών αφού περάσει η τρικυμία του κορονοϊού ή θα επιστρέψουν στις σχέσεις fast track;