Super League: Ξεκίνησε ο χορός των παραπόνων – Όποια μεγάλη ομάδα χάσει βαθμούς φωνάζει

Στις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1 όλες οι μεγάλες ομάδες είχαν παράπονα από τη διαιτησία και ήταν θέμα χρόνου να εκφραστούν με κάθε επισημότητα. Την περασμένη Τρίτη ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος επισκέφθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση, διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Παναιτωλικό και του ζήτησε να διασφαλίσει ότι από δω και πέρα τα σφυρίγματα θα είναι 50-50. Ο Ηλιόπουλος είναι ο πρώτος παράγοντας στην τρέχουσα περίοδο που χτύπησε την πόρτα της ομοσπονδίας για τη διαιτησία και αναμένεται να τον ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η Ενωση διαμαρτύρεται για δύο φάσεις που κατά την άποψη των ανθρώπων της ήταν πέναλτι που δεν της δόθηκαν στο παιχνίδι του Αγρινίου, στο οποίο γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, και σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι «δεν θα δείξουμε ανοχή σε όσους δεν μας σέβονται και σε όσους θέλουν να επιστρέψουμε σε εποχές… Παράγκας». Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και όσα είπε ο Ηλιόπουλος στον Γκαγκάτση, ο οποίος, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΕΠΟ, τον παρέπεμψε στην ΚΕΔ, τονίζοντας πως «η ανεξαρτησία της και η διαδικασία επιλογής της μέσω UEFA δεν αμφισβητούνται».

 

Η συνήθης καραμέλα

Οποτε οι Big 4 χάνουν βαθμούς στο πρωτάθλημα υπεύθυνη για την απώλειά τους θεωρούν τη διαιτησία. Αυτή είναι η… καραμέλα που συνήθως επικαλούνται οι παράγοντες. Στις επτά πρώτες αγωνιστικές της ΣΛ1 βαθμολογικές απώλειες έχουν όλες οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, άλλες μεγαλύτερες κι άλλες μικρότερες, κι αυτό μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως δεν έχει στηθεί νέα παράγκα. Ολοι οι μεγάλοι έχουν διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία και είναι γεγονός πως από τα σφυρίγματα δεν ευνοείται στοχευμένα μια ομάδα. Την εποχή άλλωστε του VAR, των ξένων αρχιδιαιτητών και των ξένων διαιτητών που διευθύνουν τα ντέρμπι δεν μπορεί μια ομάδα να κλέψει τον τίτλο με απανωτά σφυρίγματα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Η εποχή της παράγκας πέρασε και δεν θα επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τη διαιτησία στα ματς της 7ης αγωνιστικής φώναξε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση που εξέδωσε. Το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ σφύριξε ο Γερμανός ελίτ διαιτητής Ντάνιελ Ζίμπερτ και οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν διότι δεν τους δόθηκε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν η μπάλα κύλησε και στα δύο χέρια του Ρέτσου. «Δεν καταλογίστηκε πέναλτι-ορισμός, από εδώ και πέρα, θα σταθούμε απέναντι σε όσα συμβαίνουν, γιατί έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανοχής και αντοχής» ανέφερε η πράσινη ΠΑΕ και λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, στον Σκάι, τον τηλεοπτικό σταθμό ιδιοκτησίας του Γιάννη Αλαφούζου, η υπεύθυνη για θέματα διαιτησίας σε αθλητική εκπομπή Ελένη Λαμπαδαρίου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση του Ρέτσου καθώς «ο παίκτης του Ολυμπιακού μπλόκαρε κατά λάθος την μπάλα επειδή αυτή δεν μπορούσε να προσγειωθεί ανάμεσα στα πολλά σώματα»! Την ίδια άποψη έχει και ο επικεφαλής της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά, ο οποίος στον σχολιασμό των επίμαχων διαιτητικών αποφάσεων είπε επίσης ότι δεν υπάρχει παράβαση στα δύο πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ.

 

Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

Παρά τις φωνές για τη διαιτησία, το πρωτάθλημα παρουσιάζει και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον και είναι ελκυστικό για τους φιλάθλους. Οι… μικρομεσαίες ομάδες έχουν ενισχυθεί και δυσκολεύουν τους Big 4, ενώ ο Αρης είναι δεύτερος πίσω από τον ΠΑΟΚ και διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στα πλέι οφ. Παρ’ όλα αυτά, οι μεγάλοι θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν ότι χάνουν βαθμούς μόνο από τους διαιτητές. Αυτό δεν αλλάζει…

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Περιμένουν νέα «πυρά» Σαμαρά μέσω… Κύπρου για τα ελληνοτουρκικά

Απίστευτη δήλωση του «γαλάζιου» Σιμόπουλου: «Τιμούμε τον Μεταξά» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

 

Ετικέτες