Super League: Το ντέρμπι βάφτηκε «κιτρινόμαυρο», Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Super League: Το ντέρμπι βάφτηκε «κιτρινόμαυρο», Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ντέρμπι η ΑΕΚ νίκησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 17η αγωνιστική της Super League, τον Ολυμπιακό με 2-1, έπιασε στη 2η θέση τον ΠΑΟΚ και κυνηγάει πλέον τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που προηγείται με δύο βαθμούς στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού και κέρδισε πολλά και διαδοχικά κόρνερ (1-7 στα 45’). Σε δύο από αυτά, σε φάσεις καρμπόν η Ενωση πέτυχε ισάριθμα γκολ παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στο Ν. Φάληρο. Στο 32’ κόρνερ ‘Αμπραμπατ, κεφαλιά του Γκαρσία που νίκησε στον αέρα τον Μπιανκόν και 0-1. Και στο 38’ πάλι κόρνερ ο Αμραμπατ, πάλι ο Γκαρσία νίκησε τον Μπιανκόν αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πήγε στον Τσούμπερ που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε αλλά μετά τον έλεγχο του VAR κατακυρώθηκε.

Το 0-2 έδωσε αέρα στην ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Φτωχός δημιουργικά, με πολλά κενά στη μεσαία γραμμή και φυσικά στην άμυνα, έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Ομως στο 44’ κόντρα στη ροή του ματς ήρθε ένας έξοχος συνδυασμός Ναβάρο – Φορτούνη, που έβγαλε με μια ακόμα ασίστ τον Μασούρα τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς. Τον πλάσαρε εύστοχα, μείωσε σε 1-2 και ξαναέβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο β’ ημίχρονο το ματς πήρε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό χάρις και στον Σλοβάκο ρέφερι που απέφευγε να σφυρίζει διαρκώς και άφηνε τις δυνατές μονομαχίες παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που παροδικά κυριάρχησε στο ματς προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 68’ από μπαλιά του Ποντένσε στη πλάτη της άμυνας, Ο Μασούρας έκανε κοντρόλ και πλάσαρε για το 2-2. Όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR καθώς θεώρησε ότι ο Μασούρας έκανε κοντρόλ με το χέρι και όχι με τον ώμο, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από πλευράς γηπεδούχων. Και στο 72’ ο Κάλενς φάνηκε να ανατρέπει τον Ναβάρο, ο ρέφερι μετά τον έλεγχο από το VAR έδειξε συνέχεια στο ματς και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρολεύκων», που κόστισαν την αποβολή του Κ. Καραπαπά.

Στο 80’ λίγο έλειψε η ΑΕΚ να κάνει το 1-3 αλλά η κεφαλιά του Πινέδα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Και στο 86’ ήταν σειρά της ΑΕΚ να ζητήσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Πινέδα και το 1-2 έμεινε ως το φινάλε.

Ο Σλοβάκος Μπόρις Μαρέφκα έδειξε κίτρινες στους Ρέτσο, Ποντένσε, Φορτούνη, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (83’ Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (83’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83’ Μάρτινς), Μασούρας, Ναβάρο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (91’ Μήτογλου), Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ (84’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (91’ Φερνάντες), Τσούμπερ (91’ Πόνσε), Γκαρσία (77’ Γιόνσον).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter