Super League: Σε ένα τρίλεπτο ο Αρης ανέτρεψε τον Ολυμπιακό (2-1)

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Αρης έσπασε με εντυπωσιακό –όπως και πέρσι- τρόπο, το αήττητο του Ολυμπιακού στην 5η αγωνιστική της Super League και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα (2-1) παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μια ήττα των «ερυθρολεύκων» που βάζει πλέον κοντά στην πόρτα της εξόδου τον Ισπανό προπονητή του, Κάρλος Κορμπεράν…

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε πολύ γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να θέλουν να πάρουν τον έλεγχο στο ματς. Μόλις στο 15’ από συνδυασμό των Μπιέλ και Χουάνγκ και καταπληκτική ασίστ του τελευταίου στον Μασούρα, ο Ελληνας επιθετικός με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).

Ο Αρης αντέδρασε, πίεσε τον Ολυμπιακό αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο τον Χουάνγκ και πολύ καλούς τους Μπιέλ και Μανωλά κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα κι έβγαιναν επικίνδυνα στην επίθεση.

Στο β’ μέρος ο Αρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με στόχο την ισοφάριση και στο πρώτο 15λεπτο ήταν πιεστικός αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Βατσλίκ πέρα από κάποια σουτ του Ιτούρμπε εκτός περιοχής. Όμως ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη ματς δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν και με μια ακόμη ολιγωρία της άμυνα του έδωσε την ευκαιρία στον Μαντσίνι στο 76’ να ισοφαρίσει σε 1-1. Σα να μην έφθανε αυτό, τρία λεπτά μετά (79’), ο Αρης έφθασε στην ολική ανατροπή με το 2-1 που σημείωσε ο Πάλμα από σέντρα του Γκαρθία, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα…

Ο Ούγγρος διαιτητής, Τάμας Μπόγκναρ «κιτρίνισε» τους Μαζικού, Μαντσίνι, Νταμπό.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Νταμπό (88’ Πίρσμαν), Ντιοπ, Μαντσίνι, Γκαρθία (88’ Ζερβινιό), Ιτούρμπε (69’ Καμάτσο), Γκρέι (60’ Πάλμα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο (63’ Αβιλα), Μανωλάς, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ιν Μπομ (78’ Ουί Τζο), Εμβιλά, Μασούρας (78’ Μπόουλερ), Χάμες (71’ Αγκιμπού), Μπιέλ, Ελ Αραμπί (63’ Μπακαμπού).