Super League: Νόμισμα με δύο όψεις – Οι λαμπεροί πρωταγωνιστές και οι κοκορομαχίες των προέδρων

Super League: Νόμισμα με δύο όψεις – Οι λαμπεροί πρωταγωνιστές και οι κοκορομαχίες των προέδρων

Το πρωτάθλημα έχει πλέον παίκτες από το πάνω ράφι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά οι «βαρόνοι της μπάλας» επιμένουν να το δηλητηριάζουν με τις κοκορομαχίες τους

Δύο είναι οι όψεις του ελληνικού ποδοσφαίρου! Από τη μια η λαμπερή με τους πρωταγωνιστές της Σούπερ Λίγκας 1 και από την άλλη η θαμπή, στην οποία παίζουν… μπάλα οι μεγαλοπαράγοντες των ΠΑΕ. Το κακό είναι πως στη μνήμη των φιλάθλων μένουν οι «κοκορομαχίες» των προέδρων και το… παραποδόσφαιρο που διαχρονικά επιχειρεί να καθορίσει τις τύχες του πρωταθλήματος.

Στη ΣΛ1 υπάρχει ένα παράδοξο. Οι «βαρόνοι της μπάλας» επενδύουν δαπανώντας μεγάλα ποσά σε σχέση με τα έσοδα των ομάδων τους, ωστόσο οι ίδιοι με τη στάση και τη συμπεριφορά τους… πυροβολούν το «προϊόν» που χρυσοπληρώνουν διεκδικώντας τρόπαια και όχι μόνο.

Το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με νέο πρόεδρο στην ΕΠΟ (Μάκη Γκαγκάτση), νέο πρόεδρο στη Σούπερ Λίγκα (Βαγγέλη Μαρινάκη), ενώ νέα σύνθεση θα έχει και η πολυσυζητημένη Επιτροπή Διαιτησίας. Την εκλογή του πρώην αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ομοσπονδία, εκτός από τον «δικέφαλο», στήριξε ανοιχτά και ο Ολυμπιακός. Επί της ουσίας οι πρωταθλητές με τους «ερυθρόλευκους» διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας απέναντί τους τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

 

Αιχμηρή ανακοίνωση

Η διοίκηση Αλαφούζου προτού καν αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μ. Γκαγκάτσης του επιτέθηκε με σκληρή ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να επισημάνει ότι μπαίνουμε σε ένα καινούργιο κεφάλαιο κατρακύλας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατά πόσο άραγε μπορεί να διασφαλιστεί η ισονομία, όταν ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος της ΕΠΟ προέρχεται από το κομμάτι των οργανωμένων οπαδών και ήταν επί σειρά ετών εκτελεστικός διευθυντής της διοίκησης μιας ομάδας, η οποία μαζί με τον αφύσικό της σύμμαχο, χρησιμοποιώντας τις γνωστές μεθόδους με τις ΕΠΣ, ελέγχει την ΕΠΟ; Πώς μπορεί να τα πράξει όλα αυτά, όταν συμμαχεί με τον υπεύθυνο για τη μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου; (σ.σ.: εννοεί τον Ολυμπιακό)».

Ολα αυτά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ακόμη δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα. Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έριξε λάδι στη φωτιά και σε δήλωσή του τόνισε ότι «θα πείσουμε τις ομάδες ότι θα είμαστε όλοι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε και τον Παναθηναϊκό».

 

Τα δύο «αστέρια»

Αγωνιστικά το νέο πρωτάθλημα της ΣΛ1 αναμένεται να είναι εξίσου συναρπαστικό με τα δύο προηγούμενα που κρίθηκαν κυριολεκτικά πάνω στο νήμα, καθηλώνοντας τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Οι Big 4 θα διεκδικήσουν και πάλι τον τίτλο, με την ΑΕΚ να εντυπωσιάζει μέχρι τώρα στο μεταγραφικό παζάρι. Στο ρόστερ της πρόσθεσε και δύο Αργεντινούς που το μέγεθος του ελληνικού πρωταθλήματος είναι… στενό για την ποιότητά τους. Ο λόγος για τον Ερικ Λαμέλα και τον Ρομπέρτο Περέιρα.

Ο Λαμέλα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ενωση έως το καλοκαίρι του 2027. Ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρίβερ Πλέιτ, το 2011 αποκτήθηκε από τη Ρόμα και δύο χρόνια μετά πήρε μεταγραφή στην Τότεναμ έναντι 30 εκατ. ευρώ. Στο Λονδίνο έμεινε οκτώ χρόνια και τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Σεβίλλη.

Ο Ρ. Περέιρα, ο οποίος διαθέτει επίσης «βαρύ» βιογραφικό, αποκτήθηκε από την Ενωση για δύο χρόνια. Αγωνίστηκε κι αυτός στη Ρίβερ Πλέιτ και στην συνέχεια έπαιξε στην Ουντινέζε, τη Γιουβέντους, τη Γουότφορντ, ενώ επέστρεψε στην ομάδα του Ούντινε. Λαμέλα και Περέιρα έχουν αγωνιστεί και με την εθνική Αργεντινής.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Χανίγια της Χαμάς έδωσε συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη (Video)


Η Τουρκία καταδικάζει την δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε – «Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν στοχεύει στην ειρήνη»


Greek mafia: Στην ΕΛΑΣ θάβουν τα κινητά για να μην… κελαηδήσουν


Σήμερα η απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ


Ραγδαίες εξελίξεις: Δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη ο ηγέτης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια


Ο Άδωνης και το διαζύγιο Ν∆ µε τους ψηφοφόρους της


Καιρός: Μικρή ανάσα δροσιάς και νέα άνοδος από την Παρασκευή – Αναλυτική πρόγνωση

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter