Super League: Νέα αναβολή στο πρωτάθλημα, που πάει για τις 11 Σεπτεμβρίου

Όπως αναμενόταν, έτσι κι έγινε. Στο κρίσιμο σημερινό (23/8) Δ. Σ. της Super League, η Γενική συνέλευση πήρε αναβολή για τις 31 Αυγούστου, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29/08) και πάει (αν έχουν συμφωνήσει μέχρι τότε οι 14 ΠΑΕ) για τις 11-12 Σεπτεμβρίου, αφού στις 4-5 του ίδιου μήνα υπάρχει διακοπή των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Η ανακοίνωση της Super League, αναφέρει:

Ομόφωνα η Γ.Σ. αποφάσισε, όπως για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η οποία είναι σε καλό δρόμο, να οριστεί Γ.Σ. την Τρίτη 31/8/2021, ώστε να ψηφιστεί η προκήρυξη. Ως εκ τούτου, οι επαναληπτικές Γ.Σ. της Τετάρτης (25/8) και της Παρασκευής (27/8), δε θα διεξαχθούν».

Όπως δημοσίευσε νωρίτερα το documentonews.gr για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να υπογραφεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, κάτι που απαιτεί την ψήφο 11 ΠΑΕ. Αυτό όμως δεν μπορούσε να συμβεί καθώς δεν έχουν υπογράψει τηλεοπτικό συμβόλαιο οι πέντε «άστεγες» ομάδες, (Βόλος, Απόλλων, Λαμία, Παναιτωλικός, Ιωνικός), ενώ ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται μόνος του. Οι πέντε ΠΑΕ συμφώνησαν αρχικά με την Cosmote αλλά το θέμα κόλλησε και πάλι καθώς ζητούν διετές κλειστό συμβόλαιο ενώ το συνδρομητικό δίνει μονοετές και αντί για 1,3 εκατ. ευρώ που έδινε αρχικά, ανέβασε την προσφορά στο 1,6.

Εκτός αυτού δεν υπάρχει ομοφωνία και ως προς την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από τη σεζόν 2023-24, όταν και θα λήξουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια όλων των ΠΑΕ.