Super League: Μέσω… Τρίπολης άνοιξε ο δρόμος για σέντρα στο πρωτάθλημα!

Super League: Μέσω… Τρίπολης άνοιξε ο δρόμος για σέντρα στο πρωτάθλημα!

Αφού πρώτα η ελληνική Super League έγινε περίγελος για μια ακόμη φορά στην Ευρώπη καθώς παραμένει το μοναδικό πρωτάθλημα από όλες τις Ομοσπονδίες-μέλη της UEFA που δεν έχει ξεκινήσει τη νέα σεζόν 2021-22, φαίνεται τελικά, πως έστω και στο «…και πέντε», ότι βρέθηκε λύση για να έχουμε σέντρα στη σεζόν. Πότε; Πιθανότατα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου…

Πρακτικά τη λύση έδωσε ο… Αστέρας Τρίπολης. Κι αυτό γιατί η ομάδα της Αρκαδίας μετά από συνεννόηση με τις άλλες πέντε τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ συν τον ΠΑΟΚ που διαπραγματεύεται μόνος του, συμφώνησε με τη Nova για νέο συμβόλαιο κι έτσι άνοιξε τον δρόμο ώστε να υπογράψουν στη Cosmote οι άλλες πέντε ομάδες (Βόλος, Λαμία, Απόλλων, Παναιτωλικός, Ιωνικός). Ολες θα υπογράψουν διετείς συμβάσεις και θα προστεθούν στους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΟΦΗ, που ήδη έχουν «κλείσει» στην ίδια πλατφόρμα. Οι Ολυμπιακός, Άρης, Αστέρας, ΠΑΣ και Ατρόμητος βρίσκονται στη NOVA. Ετσι απομένει μόνο ο ΠΑΟΚ να αποφασίσει που θα καταλήξει.

Να σημειωθεί ότι οι 6 «άστεγες» ζητούσαν περισσότερα χρήματα από την Cosmote (η προσφορά της ήταν 1,3 εκατ ευρώ σε κάθε μια) αλλά και καθεστώς κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά από την σεζόν 2022-23. Όμως πολλές ΠΑΕ έχουν διετή συμβόλαια με τα κανάλια και συζητούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο κεντρικής διαχείρισης από την σεζόν 2023-24 που θα λήξουν τα συμβόλαια τους.

Τελικά ο Αστέρας που είχε πρόταση από τη Nova συμφώνησε κι έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Αυτόματα η Cosmote αύξησε το μπάτζετ στις ομάδες (αφού είχε να κάνει πλέον με πέντε ΠΑΕ αντί έξι) και ανέβασε την προσφορά της στα 1,6 εκατ ευρώ από τα 1,3. Οι πέντε συμφώνησαν και το πρωτάθλημα εκτός νέου δραματικού απρόοπτου (μιλάμε άλλωστε για ελληνικό ποδόσφαιρο…) θα ξεκινήσει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει την ερχόμενη Δευτέρα (23/8) οι ΠΑΕ να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος (απαιτούνται τα ¾ των ψήφων) χωρίς να τις επηρεάζει ο ΠΑΟΚ που για την ώρα δεν έχει συμβόλαιο. Λογικά θα υπογραφεί η προκήρυξη και μένει να συμφωνήσουν τα μέλη του Συνεταιρισμού, αν θα κάνουν σέντρα στις 28-29/8 (πλέον είναι το πιο πιθανό) ή στις 11 Σεπτεμβρίου αφού ενδιάμεσα (4-5/9) υπάρχει διακοπή πρωταθλημάτων λόγω εθνικών ομάδων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter