Super League: Η βαθμολογία μετά και το ντέρμπι «αιωνίων» – Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και το… Γουέμπλεϊ

Η ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής της Super League επεφύλασσε ένα ντέρμπι το οποίο είχε τα πάντα εκτός από… γκολ! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο μηδέν ενώπιον σχεδόν 60.000 θεατών στο ΟΑΚΑ, ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε τόσο τους γηπεδούχους, οι οποίοι έμειναν στο -7 από την κορυφή, ούτε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έχουν μεν μικρότερη απόσταση από την πρώτη θέση, αλλά δεν κατάφεραν να «πιάσουν» το ρετιρέ της βαθμολογίας.

Στο ντέρμπι της ισορροπίας, όπου αμφότερες οι ομάδες είχαν από δύο μεγάλες ευκαιρίες και από ένα ημίχρονο, οι γηπεδούχοι «φωνάζουν» για τη διαιτησία του ντέρμπι καθώς εξέδωσαν ανακοίνωση για την εναέρια μονομαχία ΡέτσουΤζούρισιτς, μιλώντας για πέναλτι – ορισμό που δεν δόθηκε εις βάρος του αμυντικού των «ερυθρολεύκων», ενώ στις καθυστερήσεις ο Λοντίγκιν είπε «όχι» με σπουδαία επέμβαση απέναντι στον Μασούρα, μία φάση που θα μπορούσε να κρίνει το ματς υπέρ της ομάδας του Μεντιλίμπαρ.

Διαβάστε σχετικά: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Δεν είχε νικητή το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, χαμένοι οι πράσινοι από την ισοπαλία

Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής είναι ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε -όχι ιδιαίτερα εύκολα- από τη Λιβαδειά με 2-0 και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Νωρίτερα, οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Μπάλτσι, αλλά ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να «χτυπήσει» στο τελευταίο δεκάλεπτο, εξασφαλίζοντας τη νίκη.

Πάντως, παρά το θετικό αποτέλεσμα, ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ ξέσπασε για τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό και δη μετά τα δύο ανεπιτυχή ευρωπαϊκά αποτελέσματα, σημειώνοντας πως η ομάδα χτίζεται ακόμη. «Δεν έχω πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να ετοιμάσω βαλίτσες για Βουκουρέστι εάν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη διαδικασία. Είμαι ήρεμος με καθαρό μυαλό και ψυχή. Έχω δείξει τι μπορώ να κάνω. Εάν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να φύγω», υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε επίσης: Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2: Χτύπησε στο φινάλε και ανέβηκε στη κορυφή

Στους κερδισμένους είναι φυσικά και ο Άρης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει ξεκινήσει δυναμικά το πρωτάθλημα και μετά το διπλό επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πέρασε εύκολο απόγευμα απέναντι στη Λαμία το Σάββατο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μορόν. Το 2-0 των «κιτρινόμαυρων» τους έφερε εν τέλει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι στις επτά πρώτες αγωνιστικές, ο Άρης έχει επικρατήσει τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και του Ολυμπιακού.

Αντίθετα, στους χαμένους της αγωνιστικής είναι η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από τον εξαιρετικό φέτος Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0, δίχως να λείπουν οι φωνές για τη διαιτησία από πλευράς «Ένωσης». Η ήττα με 1-0 το απόγευμα του Σαββάτου, έφερε την ΑΕΚ στο -2 από την κορυφή, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι αναρριχήθηκαν στην πέμπτη θέση, με 11 βαθμούς.

Μεγάλο διπλό πήρε και ο ΟΦΗ στην έδρα του Πανσερραϊκού. Σε ένα «τρελό» ματς με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, οι Κρητικοί πήραν τη νίκη με γκολ του Ταξιάρχη Φούντα στο 89ο λεπτό (3-2), αποτέλεσμα που έφερε τον ΟΦΗ στην πρώτη πεντάδα της λίγκας, ισόβαθμο με τον Παναιτωλικό.

Διαβάστε επίσης: Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3: Μεγάλο «διπλό» σε χορταστικό ματς

Επιτυχημένο ήταν και το πέρασμα του Αστέρα Aktor από το «Απόστολος Νικολαΐδης» από την -τυπικά- έδρα της Καλλιθέας με 3-1. Πρωταγωνιστής ο πρώην «πράσινος» και νυν φορ των Αρκάδων, Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα για να βρει δίχτυα.

Διαβάστε επίσης: Athens Kallithea – Αστέρας 1-3: Δεύτερο «διπλό» για την ομάδα της Τρίπολης στην Αττική

Η διακοπή, ο Ιωαννίδης και το Γουέμπλεϊ

Η Super League θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου. Το πρωτάθλημα μπαίνει προσωρινά στον «πάγο» διότι επιστρέφουν οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Nations League. Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα και το 2/2 στο League B απέναντι στη Φινλανδία και την Ιρλανδία, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δύο σημαντικά ματς, με κυριότερο αυτό απέναντι στην Αγγλία στο θρυλικό Γουέμπλεϊ.

Διαβάστε επίσης: Εθνική: Αυτούς κάλεσε ο Γιοβάνοβιτς για το ματς με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ

Από το ματς της 10ης Οκτωβρίου πιθανώς θα απουσιάσει ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο φορ του Παναθηναϊκού έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ντέρμπι αιωνίων και θα υποβληθεί σήμερα σε μαγνητική για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη. Πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση στον προσαγωγό, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί θα τον θέσει αυτόματα εκτός για τα ματς της Εθνικής τόσο κόντρα στην Αγγλία, όσο και απέναντι στην Ιρλανδία τρεις ημέρες αργότερα (13/10).

Η βαθμολογία της Super League

  1. ΠΑΟΚ 16
  2. Άρης 14
  3. ΑΕΚ 14
  4. Ολυμπιακός 14
  5. Παναιτωλικός 11
  6. ΟΦΗ 11
  7. Αστέρας Aktor 9
  8. Παναθηναϊκός 9
  9. Ατρόμητος 8
  10. Βόλος 7
  11. Athens Kαλλιθέα 5
  12. Λαμία 5
  13. Λεβαδειακός 4
  14. Πανσερραϊκός 4

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

17:00 Βόλος – Πανσερραϊκός

20:00 Ατρόμητος – Παναιτωλικός

20:30 Λαμία – Αστέρας Aktor

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

16:00 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

18:00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

20:00 Άρης – Καλλιθέα

20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ