Super Cup μπάσκετ: Κόκκινη κορδέλα στο πρώτο τρόπαιο της χρονιάς

Super Cup μπάσκετ: Κόκκινη κορδέλα στο πρώτο τρόπαιο της χρονιάς

Στα χέρια του Ολυμπιακού κατέληξε το τρόπαιο του Super Cup στο μπάσκετ, για Τρίτη συνεχόμενοη χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Παναθηναϊκό στον τελικό με 86-85. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 45-38. Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 21-14 χάρη στην ευστοχία του Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και έφτασαν στο 41-33 με το πρώτο καλάθι του Σάσα Βεζένκοφ. Το τρίποντο του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έγραψε το 52-44, αλλά ο Κώστας Σλούκας κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο: 55-56 και 57-62 στα τέλη της γ’ περιόδου με τρίποντα του Μάριους Γκριγκόνις.

Ο Σάσα Βεζένκοφ πρωταγωνίστησε σε σερί 6-0 και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 63-62. Οι «κόκκινοι» έφτασαν στο 72-67 με καλάθια του Φίλιπ Πετρούσεφ και σφράγισαν τον τίτλο με καλάθια του Βεζένκοφ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δίχως σημασία τρίποντο του Κέντρικ Ναν στην εκπνοή.

Ο Σάσα Βεζένκοφ σκόραρε 20 πόντους για τους νικητές και ήταν ο MVP του τελικού, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε 19 και ο Φίλιπ Πετρούσεφ 18. Ο Εβάν Φουρνιέ σκόραρε 7, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 4, Γουίλιαμς-Γκος 3, Βιλντόσα 4, Παπανικολάου, Πίτερς 2, Ράιτ 9. Απουσίασαν οι τραυματίες Μιλουτίνοφ, Φαλ, ενώ εκτός δωδεκάδας έμεινε και ο ΜακΚίσικ.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» με 18 πόντους, ενώ διακρίθηκαν και οι Γκριγκόνις 19, Ναν 15, Γκραντ 11. Ο Εργκίν Αταμάν άφησε και πάλι εκτός δωδεκάδας τους ανέτοιμους Τσέντι Οσμάν, Λορέντζο Μπράουν, όπως και τον τραυματία Κ. Αντετοκούνμπο. Ο Τούρκος προπονητής χρησιμοποίησε και τους Καλαϊτζάκη, Παπαπέτρου 6, Μήτογλου, Ερνανγκόμεθ 2, Λεσόρ 11, Γιούρτσεβεν 2.

Ο αγώνας διακόπηκε για μισή ώρα περίπου στην πρώτη περίοδο επειδή στράβωσε η στεφάνη μετά από κάρφωμα του Ράιτ και χρειάστηκε να επισκευαστεί. Στο φινάλε έγινε και επεισόδιο ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, ενώ κάποιοι φανατικοί με ερυθρόλευκα διακριτικά πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις τον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπου αντέδρασε ο Ματίας Λεσόρ.

Η τρίτη θέση της διοργάνωσης κατέληξε στο Περιστέρι του Γιώργου Λημνιάτη, που στον μικρό τελικό νίκησε τον Άρη με 73-69, με κορυφαίους τους νεαρούς Αβδάλα (17), Σταυρακόπουλο (9) και τον Έντι (13). Ο Τολιόπουλος πέτυχε 22 πόντους και ο Ντε Τζούλιους 11 για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.
Στους σαββατιάτικους ημιτελικούς, ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Άρη με 81-68 και ο Ολυμπιακός πολύ πιο δύσκολα το Περιστέρι με 79-74. Οι δύο «αιώνιοι» θα πέσουν στα βαθιά νερά της Euroleague την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χασάν Νασράλα: Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει τον θάνατό του – Τριήμερο πένθος στη χώρα

Καρυστιανού: Δε μπορεί να ξεκινήσει η δίκη, έχουν φροντίσει να λείπουν στοιχεία – Δεν έχω πενθήσει ακόμα όπως θέλω (Video)

Λειψυδρία: Aνοιξε τις κάνουλες για χαράτσια και ιδιώτες ο Μητσοτάκης – Επιστήμονες και ειδικοί μιλούν στο Documento για τα μέτρα Σκυλακάκη

Ομηροι των servicers είναι 2.271.548 οφειλέτες

Ποιοι είναι οι «άριστοι» Διοικητές της ΔΥΠΑ με τα ευαίσθητα αυτιά που σκορπούν τα χρήματα για την αγορά πανάκριβων ηλεκτρικών συσκευών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter