Στυλιανίδης: Σημιτικός και λάτρης του σχεδίου Ανάν με γκρίζες σκιές

Στυλιανίδης: Σημιτικός και λάτρης του σχεδίου Ανάν με γκρίζες σκιές

Ίσως το βασικό χαρακτηριστικό του Χρήστου Στυλιανίδου δεν είναι η υπηκοότητά του αλλά το ότι προέρχεται και παραμένει λάτρης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όπως φαίνεται παραμένει στην πολιτική του επιρροή.

Πρόκειται για τον προτινόμενο υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας με πλούσιο πολιτικό βίο και πορεία αλλά και θιασώτη του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται μάλιστα είναι ο ίδιος που δημιούργησε τον ΟΠΕΚ Κύπρου, δηλαδή το παρακλάδι του Ομίλου Προβληματισμού του Κώστα Σημίτη στην μεγαλόνησο.
Επίσης, είναι το πρόσωπο που διοργανώνει τις διαλέξεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Κύπρο.

Υπήρξε στενός φίλος του Νίκου Θέμελη, συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, αλλά και της συζύγου του, Θάλειας Δραγώνα και συνδέθηκε με την παρέα εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, είχε στενές σχέσεις συνεργασίας και με το ΕΛΙΑΜΕΠ που είχε στηρίξει και στο σχέδιο Ανάν.

Ο ίδιος έχει βρεθεί σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος του Γλαύκου Κληρίδη αλλά και αργότερα του Νίκου Αναστασιάδη με τον οποίο είχαν αγαστή συνεργασία και σύμπνοια μέχρι την υπόθεση με τα χρυσά διαβατήρια, την οποία ο κ. Στυλιανίδης στηλίτευσε δημοσίως – το δικηγορικό γραφείο της οικογένειας του κ. Αναστασιάδη εμπλέκεται σε αυτό το σκάνδαλο.

Κοινός παρανομαστής η λατρεία στο σχέδιο Ανάν

Όπως αναφέρεται μάλιστα ο Χρήστος Στυλιανίδης χρηματοδοτήθηκε για να ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Ο κ. Στυλιανίδης -όπως αναφέρεται- παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτήθηκε με αρκετές χιλιάδες ευρώ από το γραφείο προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNOPS) για να ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση στην Κύπρο της λίστας με ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και οργανισμών που είχαν χρηματοδοτηθεί από διάφορα προγράμματα των Ην. Εθνών και ανάμεσα σε αυτά ήταν και το όνομά του.

Δεν είναι τυχαίο,  πως το όνομά του αναφέρεται μεταξύ των κυριοτέρων εκφραστών της «υποχώρησης» στην Κύπρο.

Documento Newsletter