Στρίβειν δια του… εισαγγελέως το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση Φουρθιώτη

Στρίβειν δια του… εισαγγελέως το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση Φουρθιώτη

Η κυβέρνηση προσφεύγει στον οικονομικό εισαγγελέα για την διερεύνηση καταγγελιών σε βάρος του παρουσιαστή. Ερώτημα αποτελεί το εάν θα αποδοθούν ευθύνες για την αστυνομική προστασία. Εξηγήσεις αναμένει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε μία αμυντική κίνηση, για να βγει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τον πολυσχιδή δραστηριότητα του Μένιου Φουρθιώτη Φουρθιώτη, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση θα ζητήσει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η διερεύνηση αφορά την προσπάθεια του κ. Φουρθιώτη να αποσπάσει χρήματα από το πρόγραμμα Συν-Εργασία που αποκάλυψε με τις δηλώσεις του στο Documento ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης καθώς και διάφορες καταγγελίες για απάτες σε βάρος πολιτών μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το σκέλος αυτό των δραστηριοτήτων του τηλεπαρουσιαστή έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας.

Εκείνο που όμως μένει εκτός της διερεύνησης είναι η προστασία που παρείχε η ΕΛ.ΑΣ στον κ. Φουρθιώτη. Για ποιο λόγο του είχε παρασχεθεί η «καταχρηστική» όπως αναγνώρισε, εμμέσως πλην σαφώς, η κυβερνητική εκπρόσωπος αστυνομική φύλαξη και οι ενδεχόμενες σχέσεις του με την ηγεσία της Αστυνομίας ή με κυκλώματα αστυνομικών. Σύμφωνα με κάποιες διαρροές η αστυνομική προστασία αφαιρέθηκε από τον κ. Φουρθιώτη μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού. Οι πληροφορίες πάντως δεν αναφέρουν αν ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες.

Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που ξεκίνησε από το Documento προκάλεσε αντίστοιχες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ όπου στο παρασκήνιο έχει γενικευθεί το ερώτημα «ποια είναι η σχέση του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Φουρθιώτη ώστε να απολαμβάνει παρόμοιας προστασίας». Το θέμα έθεσε δημοσίως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο οποίος για το σκέλος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε: «Ορθώς το έφερε η αντιπολίτευση το θέμα στη Βουλή. Περιμένω και κι εγώ να ακούσω τις απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού». Είπε ακόμη ότι οι καταγγελίες για την προσπάθεια Φουρθιώτη να εξαπατήσει το δημόσιο και να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το πρόγραμμα Συν-Εργασία θα πρέπει να διερευνηθούν είτε αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα, είτε με πρωτοβουλία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Σχολιάζοντας δε τις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση για εισβολή του τηλεπαρουσιαστή με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας είπε «δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο όπως και στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών όλων των παρατάξεων».

Η υπόθεση πέρα από το ότι αποκαλύπτει τις δυσώδεις σχέσεις του τηλεπαρουσιαστή-μάνατζερ με κυκλώματα εξουσίας, προκαλεί ρωγμές στο κυβερνών κόμμα. Είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της ΝΔ, και μάλιστα κυβερνητικός εκπρόσωπος, κινήθηκε σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της αποσιώπησης ενός μείζονος ζητήματος. Παρομοίως ισχύει και για τον Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος επίσης έσπασε την επίσημη γραμμή θέτοντας το ζήτημα της αστυνομικής προστασίας του κ. Φουρθιώτη, συμφωνώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται και η πίεση προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος με την παρέμβαση του είχε αναγκάσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να παραδεχτεί δημοσίως ότι είχε εκδώσει ψευδή ανακοίνωση και είχε δείξει σαν υπεύθυνο τον αρχηγό κ. Καραμαλάκη. Μία πτυχή που για το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι δευτερεύουσα, είναι ότι δικαιώνεται το Documento.

Μετά από ημέρες σιωπής στο θέμα αναφέρονται και τα συστημικά site, ενώ φυσικά αφού άλλαξε η γραμμή αντιμετώπισης, τώρα θα αναφερθούν και τα τηλεοπτικά δελτία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter