Stratovarius και Sonata Arctica για δύο συναυλίες στην Ελλάδα

Δύο από τα σημαντικότερα ονόματα του σκανδιναβικού και κατ’ επέκταση του ευρωπαϊκού power metal, Stratovarius και Sonata Arctica, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πανευρωπαϊκή περιοδεία με 24 σταθμούς υπό τον τίτλο «Nordic Power Metal Titans » που θα κάνει διπλή στάση στην Ελλάδα τον Νοέμβριο. Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα (Fuzz live music club) και το Σάββατο 4 στη Θεσσαλονίκη (Principal club theater) θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ξανά ζωντανά τους Stratovarius 10 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή τους στην Ελλάδα (Ιούνιος 2013) και για πρώτη φορά τους Sonata Arctica, οι οποίοι γιορτάζουν φέτος 25 χρόνια παρουσίας, καθώς εμφανίστηκαν περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και από τότε οι ακούραστοι θιασώτες του μελωδικού μέταλ, πολλαπλασιάζουν διαρκώς το κοινό τους. Με δέκα άλμπουμ και αναρίθμητα live στο ενεργητικό τους, oι Tony Kakko (φωνητικά), Elias Viljanen (κιθάρα), Pasi Kauppinen (μπάσο), Henrik «Henkka» Klingenberg (πλήκτρα) και Tommy Portimo (ντραμς) μετρούν χρόνια συνεχούς παρουσίας ως πρωτοπόροι του power metal και μπορούν να καυχηθούν για ένα πιστό fanbase που διαρκώς αυξάνεται. Στην πρόσφατη περιοδεία τους στη Λατινική Αμερική με την οποία γιόρτασαν την 25η επέτειο της μπάντας, είδαν πολλά venues να γίνονται sold out, ενώ την ακουστική χειμερινή επίσκεψή τους σε κλειστούς χώρους στην Ευρώπη (που ονόμασαν Acoustic Adventures) έρχεται να διαδεχθεί μια σειρά συναυλιών μαζί με τους συμπατριώτες τους Stratovarius, ως επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας.

Οι Stratovarius, για χρόνια κυρίαρχοι στο ευρωπαϊκό power metal, έρχονται να συνοδεύσουν τους Sonata Arctica οπλισμένοι με υλικό από το εξαιρετικό πρόσφατο άλμπουμ «Survive» αλλά και παλιότερα κομμάτια τους. Με μόνο δύο μέλη στη σύνθεσή τους (Timo Kotipelto και Jens Johansson) από την πεντάδα που το 1997 ηχογράφησε στην Ελλάδα μέρος του ζωντανού άλμπουμ «Visions of Europe», οι Stratovarius μετρούν σχεδόν 35 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας και 8 επισκέψεις στη χώρα μας.

Special guests στη «Nordic Power Metal Titans » θα είναι οι ανερχόμενοι αστέρες του συμφωνικού power metal Induction, που παρουσιάζουν τον δεύτερο δίσκο τους «Born From Fire» (κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022) και κάνουν αυτό το line-up ανεπανάληπτο, το απόλυτο live για τους φανς του μελωδικού power metal. 

«Ο ενθουσιασμός μας που επιστρέφουμε με νέα περιοδεία γίνεται ακόμα μεγαλύτερος επειδή τις ημέρες μας στον δρόμο και τη σκηνή τις μοιραζόμαστε με τους φίλους μας Stratovarius, με τους οποίους είχαμε περιοδεύσει και το 2000 – ήταν το πρώτο μας tour – και η ιστορία επαναλαμβάνεται 23 χρόνια μετά, με live που δεν πρέπει να χάσει κανείς, ειδικά όσοι δεν το έζησαν την προηγούμενη φορά! Πόσο συχνά άραγε δίνεται σε κάποιους η ευκαιρία να ζήσουν για δεύτερη φορά μια εμπειρία που ζεις… μόνο μια φορά;», δήλωσε ο κιμπορντίστας των Sonata Arctica Henrik «Henkka» Klingenberg με αφορμή την ανακοίνωση της κοινής περιοδείας τους.

Η προπώληση ξεκίνησε μέσω του site της eventation και οι τιμές ξεκινούν από 35 ευρώ.