Στον τελικό κυπέλου προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί (δύο γκολ, μία ασίστ) ο Ολυμπιακός νίκησε στη ρεβάνς του ημιτελικού 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα (το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1) και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου στο ΟΑΚΑ.

Οι ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» με την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο όταν σκόραραν δύο φορές. Το παιχνίδι είχε ρυθμό και οι δύο αντίπαλοι κυνήγησαν το γκολ.

Στο 4’ ο Μασούρας έβγαλε την σέντρα και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ΠΑΣ απάντησε στο 7’. Ο Ντομίνγκες πέρασε κάθετη στον Ελευθεριάδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει το Σα.

Οσο περνούσε ο χρόνος, ο Ολυμπιακός πίεζε περισσότερο και ο Λοντίγκιν απέκρουσε τα σουτ των Μπρούμα (13’), Ελ Αραμπί (18’) και Μασούρα (21΄). Στο 25’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν μετά από σουτ του Μπρούμα η μπάλα βρήκε το χέρι του Πέερσμαν. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί (1-0).

Το 2-0 έγινε στο 41’. Ο Καμαρά σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα με κόντρα από διώξιμο έφτασε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος με ωραία κίνηση και σουτ την έστειλε στα δίκτυα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο τρίτο γκολ με τον Μαρικινό φορ το σουτ του οποίου έδιωξε σε κενή εστία ο Εραμούσπε.

Το παιχνίδι απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον στο 51’ όταν ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 με σουτ του Καρτάλη. Στο 53’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Παντελάκη, ενώ στο 56’ οι Πειραιώτες πέτυχαν και τρίτο γκολ. Σε μία αντεπίθεση ο Ελ Αραμπί έστρωσε την μπάλα στον Μπρούμα κι αυτός σκόραρε από το ύψος του πέναλτι (3-1). Στην συνέχεια ο Πορτογάλος επιθετικός βρέθηκε δύο φορές απέναντι από τον Λοντίγκιν (64’ και 65’), αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Στο 90’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χολέμπας. O Πολωνός Πάβελ Ρατσκόφσκι έδειξε κίτρινη κάρτα και στους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Πέερσμαν, Παντελάκη.

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (71’ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (84’ Τσιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (71’ Βαλμπουενά), Μασούρας (92’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84’ Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Παντελάκης, Εραμούσπε (69’ Κάργας), Πέερσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46’ Κρίζμαν), Παμλίδης (46’ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69’ Λώλης).

***Αύριο διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε ο Δικέφαλος του Βορρά με 1-0.

Ετικέτες