Στον εθνικισμό και την κινδυνολογία το ρίχνει ο Μητσοτάκης για να διασωθεί

Τις εθνικιστικές κορώνες επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί απαντήσεων, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην πόλη της Ρόδου, με νωπή ακόμη την απογοητευτική του εμφάνιση από το debate των έξι πολιτικών αρχηγών.

«Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, αυτό το ξέρετε εσείς καλά και σκεφτόμουν πόσο διαφορετική είναι πια η Ελλάδα του 2023 από την Ελλάδα του 2019», είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός και σε έναν πραγματικό αχταρμά ξενοφοβίας και πατριδοκαπηλείας προσπάθησε να συνδυάσει την προάσπιση της εθνικής άμυνας με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. «Το κάτεργο της Μόριας δεν υπάρχει πια» είπε και τόνισε: «Έχουμε πια ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και ναι, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται φυλάσσοντας τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Είχα χρέος να ενισχύσω την εθνική άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας» είπε και αναφέρθηκε στα Ραφάλ, τις φρεγάτες και τα νέα F-35» είπε συγκεκριμένα ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, δεν δίστασε να καταφύγει για ακόμη μια φορά στην αναπαραγωγή κλισέ περί συνέπειας και κανονικότητας. «Σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον με την Τουρκία απέναντί μας, με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια, από καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και από καθαρή λύση στην ηγεσία της. Το δίλημμα λοιπόν την κάλπης προβάλλει ξεκάθαρο: πάμε μπροστά, συνεχίζουμε αυτή την πορεία προόδου ή πάμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή θέλουμε ψέματα και πάλι; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή θέλουμε ξανά φόρους και περικοπές; Θέλουμε σύνορα ασφαλή ή ανοιχτά σε κάθε απειλή; Με άλλα λόγια επιλέγουμε ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα; Αυτό είναι το δίλημμα» είπε ο ίδιος ειδικότερα.

«Θέλω να χαιρετίσω τη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε με τα ξενοδοχεία της Ρόδου», τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός μιλώντας για καλύτερους μισθούς την ίδια στιγμή που το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αποτελεί τον βασικό λόγο εργασιακής απορρύθμισης ειδικά στον κλάδο του τουρισμού.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να υποσχεθεί ανάπτυξη και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους δήλωσε ότι «θα είστε οι μεγάλοι ωφελημένοι από τη μεγάλη έκρηξη του Τουρισμού. Ωφελημένοι και από τις νέες δουλειές που θα δημιουργήσουμε» δίχως ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το άσπρο μαύρο έκανε ο Μητσοτάκης στον Βόλο για να κρύψει το φιάσκο του debate