Στον ΕΟΔΥ δεν γνωρίζουν ούτε τα νοσοκομεία αναφοράς

Ο διάλογος που διημείφθη στο κεντρικό δελτίο του Star είναι εξόχως αποκαλυπτικός πρωτίστως για τα κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας και για το χάλι (στην κυριολεξία) του ΕΟΔΥ του κ. Αρκουμανέα.

Είναι επίσης αποκαλυπτικός για τους ανθρώπους του ΕΣΥ, όπως για παράδειγμα του ΕΚΑΒ, που τρέχουν και δεν φτάνουν να καλύψουν αυτά τα κενά και τις αβελτηρίες της πολιτικής ηγεσίας.

Είναι όμως εξόχως αποκαλυπτικός και για τον τρόπο με τον οποίο η «δημοσιογραφία» και οι «δημοσιογράφοι» αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους και με την πρώτη παρασπονδία σπεύδουν να αλλάξουν τη συζήτηση για να μη «λερωθεί» στο σύστημα Μητσοτάκη. Να μην περάσει στον κόσμο έστω και ψήγμα υπόνοιας ή ακόμη και κριτικής ότι η κάτι δεν πάει καλά.

Είναι απολύτως χαρακτηριστικό το πως η κα. Ζαρταβοπούλου (θύμα του κορονοϊού» περιγράφει στη Μάρω Ζαχαρέα την περιπέτειά της και πως όταν, στο 6,50΄ περίπου, επιχειρεί να μιλήσει για τις συνθήκες που συνάντησε στο νοσοκομείο Νικαίας η δημοσιογράφος επιχειρεί να αλλάξει τη συζήτηση αλλά η η συνεντευξιαζόμενη τη βάζει στη θέση της λέγοντας ότι αυτό δεν πρέπει να το ξεπεράσουμε έτσι. Στο τέλος βέβαια η κα. Ζαχαρέα λέει ότι «δεν είμαστε εκπομπή» και το γυρνά και πάλι στο προσωπικό.

Προηγούμενος όμως είχαμε προλάβει να ακούσουμε από την κα. Ζαρταβοπούλου (εργαζόμενη η ίδια στον τομέα του τουρισμού όπως είπε) ότι στον ΕΟΔΥ η γιατρός που σήκωσε το τηλέφωνο επιχειρούσε να την αποτρέψει από το να πάει στο νοσοκομείο και ότι δεν γνώριζε ούτε το όνομα του νοσοκομείου στην περιοχής της που ήταν μάλιστα και ένα από ν/σ αναφοράς!

Με απλά ελληνικά το εν λόγο βίντεο, πέρα από αποκαλυπτικό για την προσπάθεια της κυβέρνησης να «κρύψει» την έκταση του προβλήματος δείχνει και πως ένας πολίτης παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας σε μια δημοσιογράφο που έμαθε να λειτουργεί ως θεραπαινίδα του συστήματος.