Στον εισαγγελέα παραπέμπεται 27χρονος που καλούσε σε βία εναντίον του βουλευτή Μάριου Σαλμά

EUROKINISSI

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στον σχηματισμό δικογραφίας τακτικής διαδικασίας σε βάρος 27χρονου, κατηγορούμενου για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, ο 27χρονος προέβη σε δημόσια ανάρτηση στο επιχειρηματικό προφίλ του ανεξάρτητου βουλευτή Μάριου Σαλμά, με περιεχόμενο που προκαλούσε και διέγειρε σε διάπραξη εγκλημάτων σε βάρος του, αλλά και πολιτικών προσώπων γενικότερα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ ακολούθησε κατεπείγουσα έρευνα στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που έκανε την επίμαχη ανάρτηση ενώ το υλικό που συγκεντρώθηκε τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την επακόλουθη αστυνομική και ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα και την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του 27χρονου στη διαχείριση του επίμαχου λογαριασμού, μέσω των ηλεκτρονικών ιχνών που αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου του σπιτιού και της εργασίας του.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου, όπου ταυτοποιήθηκε και προανακριτικά η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευές κινητού τηλεφώνου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

«Μασάζ» Γεραπετρίτη σε βουλευτές ΝΔ: «Μαζεύει» το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό μετά τις αντιδράσεις

Δημοσχάκης έναν χρόνο μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στον Έβρο: «Μετατρέπουμε το περσινό ατύχημα σε επιτυχία» (Video)

Πιερρακάκης: Κάτω από τη βάση σε αποβολές μαθητών και «αιώνιους φοιτητές»