Στον Άρειο Πάγο ο Πολάκης για Λινού: «Ενδείξεις ότι προκάλεσε ζημιά 5 εκατ. στο Δημόσιο» – Συνεχίζει τη μάχη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στον Άρειο Πάγο ο Πολάκης για Λινού: «Ενδείξεις ότι προκάλεσε ζημιά 5 εκατ. στο Δημόσιο» – Συνεχίζει τη μάχη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα ΠΡΟΛΗΨΙΣ της Αθηνάς Λινού κατέθεσε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Παύλος Πολάκης.

«Μόνο από τα στοιχεία που πρόσφατα ανέδειξε η δημοσιογραφική αλλά και προσωπική μου έρευνα προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι εν λόγω σχέσεις και συναλλαγές ενδεχομένως προκάλεσαν στο Ελληνικό Δημόσιο οικονομική ζημία που μπορεί να ξεπερνά κόμη και τα πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ, μέσα από παράτυπες και παράνομες διαδικασίες και πράξεις, οι οποίες τελέστηκαν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και με τη συνέργεια, αιρετών και μη, δημόσιων λειτουργών και ιδιωτών που έδρασαν και ενδεχομένως δρουν ακόμη σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Εξώδικο από Λινού

Με σημερινή δήλωσή της η Αθηνά Λινού σημειώνει πως παραδόθηκε και δεύτερο εξώδικο στον Παύλο Πολάκη:

«Όπως είχα δεσμευτεί, όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι συκοφαντικές επιθέσεις προς το πρόσωπό μου έχουν ξεκινήσει.

Παραδόθηκε ήδη το δεύτερο εξώδικο και θα ακολουθήσουν οι αγωγές. Καμία λέξη, κανένα υπονοούμενο δεν θα μείνει αναπάντητο και η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια. Μέχρι τέλους λοιπόν, ενάντια σε όσους με ύβρεις, συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες πλήττουν τελικά τους ευάλωτους συμπολίτες μας – και κατά κύριο λόγο τα παιδιά που έχουν ανάγκη – για μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς. Γιατί αυτήν την υποχρέωση έχω ως ιατρός, καθηγήτρια, βουλευτής και ευσυνείδητος πολίτης πάνω από όλα».

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Επίσης, ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε «αίτηση κατά και προς αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Αθηνών, με κατηγορούμενους τους Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Σταμάτιο Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου», η οποία ήρθε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και ως αποτέλεσμα της άρνησης του ΕΟΔΥ «να υπερασπιστεί το Δημόσιο συμφέρον».

«Η προσυπογραφή των μισθοδοτικών καταστάσεων και η έγκριση της αμοιβής των εργαζομένων δεν συνιστούν μία απλή εσωτερική διαδικαστική πράξη, όπως δέχθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση, αλλά μία πράξη με εξωτερικό δικαιοπρακτικό χαρακτήρα, που υπάγεται αναμφίβολα στην έννοια του διαχειριστή ή επιμελητή ξένης περιουσίας» αναφέρει ο Κρητικός βουλευτής.

Διαβάστε επίσης

Άρχισαν τα «γαλάζια» τραπεζώματα για να γεφυρωθεί το χάσμα Μαξίμου – βουλευτών

Παλαιοχριστιανοί: Eμφανίστηκε ο πατέρας μετά το «ντου» στο νοσοκομείο – «Πήρα νόμιμα το παιδί – Δεν μας έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια» (Video)

Κόντρες Άδωνη – Μαξίμου με φόντο τα ερείπια του ΕΣΥ

Τζούλιαν Ασάνζ: Θα μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης – Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την αποφυλάκισή του

Σοκ στην Ερμιόνη: Επιτέθηκαν σε 12χρονο και τον ξύρισαν με φαλτσέτα μέσα σε προαύλιο σχολείου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter