Στο Τμήμα Κινηματογραφίας τα «ρίχνει» ο υφυπουργός Φωτήλας για το μπάχαλο με τα Όσκαρ

Στο Τμήμα Κινηματογραφίας τα «ρίχνει» ο υφυπουργός Φωτήλας για το μπάχαλο με τα Όσκαρ

Χωρίς επί της ουσίας απάντηση η … απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Φωτήλα σχετικά με τους προσβλητικούς και αντιθεσμικούς χειρισμούς για τον διορισμό επιτροπής επιλογής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα Όσκαρ (Η Ακαδημία Κινηματογράφου και τα Κινηματογραφικά Σωματεία καταγγέλλουν το ΥΠΠΟ).

Μετά τις καταγγελίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και των Κινηματογραφικών Σωματείων (ΕΣΠΕΚ, ΣΑΠΟΕ, ΕΕΝ και ΠΑΚΤ) για τους χειρισμούς και τις μεθοδεύσεις σε σχέση με την αντικατάσταση μελών της επιτροπής επιλογής της ταινίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία Όσκαρ, πριν από λίγη ώρα ήρθε η απάντηση του Ιάσων Φωτήλα που ρίχνει τις ευθύνες για το όλο μπάχαλο στην υπάλληλο του τμήματος κινηματογραφίας πολιτισμού (Φιάσκο του ΥΠΠΟ με την επιτροπή για τα Οσκαρ καταγγέλλει ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος).

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σημειώνεται ότι για το θέμα της «εκ παραδρομής» της δήθεν απόφασης, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ΥΠΠΟ».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

Προς Δ.Σ.

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ)

Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ)

Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ)

Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ)

Ένωση Παραγωγών Έργων Επικοινωνίας (PACT)

Το Υπουργείο Πολιτισμού, παγίως, αντιμετωπίζει με διαφάνεια και σοβαρότητα τον  ύψιστο θεσμό στον χώρο του κινηματογράφου, των βραβείων OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Αναφορικά με την επιστολή σας και τα ερωτήματά σας ,που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την σύσταση της επιτροπής για την επιλογή της ελληνικής υποψηφιότητας, σας ενημερώνουμε:

Το ΥΠΠΟ έχει στην αρμοδιότητά  του την επιλογή και συγκρότηση της επιτροπής, όπως άλλωστε συμβαίνει και  στις περισσότερες χώρες που συμμετέχουν στις ανάλογες διαγωνιστικές  διαδικασίες και μάλιστα, με υψηλού επιπέδου, εκπροσωπήσεις. Το ΥΠΠΟ παραμένει θεματοφύλακας της διαδικασίας προκειμένου να διασφαλίζεται όχι μόνον η  αντικειμενικότητα  αλλά και το κύρος της επιτροπής.

Πριν από την 13η Αυγούστου δεν είχε πραγματοποιηθεί ο ορισμός επιτροπής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  από το Νόμο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ , με μία απλή σας αναζήτηση. Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι η επιλογή των μελών της  επιτροπής για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου

Μήκους  συγκροτήθηκε από πρόσωπα υψηλού κύρους σχετιζόμενα με τον θεσμό και  έχοντας επιδείξει σημαντικά δείγματα γραφής στον ίδιο το θεσμό.  Έτσι διασφαλίζεται η ακεραιότητα της διαδικασίας και της επιλογής της πλέον κατάλληλης ταινίας να εκπροσωπήσει την χώρα μας.

Σημειώνεται  ότι για το θέμα της «εκ παραδρομής»   της δήθεν απόφασης, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ΥΠΠΟ.

Με εκτίμηση

Ιάσων Φωτήλας

Υφυπουργός Πολιτισμού

Διαβάστε επίσης:

Φιάσκο του ΥΠΠΟ με την επιτροπή για τα Οσκαρ καταγγέλλει ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος

Η Ακαδημία Κινηματογράφου και τα Κινηματογραφικά Σωματεία καταγγέλλουν το ΥΠΠΟ

Μάλαμα: Ποια μεθόδευση υποκρύπτεται πίσω από την αντικατάσταση της επιτροπής για τα Όσκαρ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter