Στο στόχαστρο Μητσοτάκη το ΑΣΕΠ – Σύσκεψη με Λιβάνιο για αλλαγές στην επιλογή προσωπικού

Στο στόχαστρο Μητσοτάκη το ΑΣΕΠ – Σύσκεψη με Λιβάνιο για αλλαγές στην επιλογή προσωπικού

Σήμερα Τρίτη ο νέος υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τοποθετήσεις του μετά την τεράστια αποδοκιμασία των πολιτών στις ευρωεκλογές, έχει μιλήσει αρκετές φορές για το αίτημα της αποτελεσματικότητας στο κράτος και το δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «Νέα» η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους ώστε να υπάρχει αυτοματοποίηση στη διαδικασία ελέγχου στα δικαιολογητικά που υποβάλλονται και να μπει κόφτης στον αριθμός των θέσεων που θα μπορούν να επιλέγουν οι επιτυχόντες.

Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο ΑΣΕΠ

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι στο ΑΣΕΠ πριν λίγες μέρες είχαν πάρει δημόσια θέση, στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη περί μεγάλων καθυστερήσεων. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι η «φράση «δεν λειτουργεί το ΑΣΕΠ» (του πρωθυπουργού) αφενός μεν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, απαξιώνοντας πλήρως το έργο του, και αφετέρου ακυρώνει τις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες των υπαλλήλων του να ανταποκριθούν στις όλο και αυξανόμενες αρμοδιότητες που ανατίθενται στο ΑΣΕΠ και απαιτούν εξοντωτικά εντατικούς ρυθμούς για την τήρηση ασφυκτικών προθεσμιών.

Διαβάστε σχετικά: Απάντηση «χαστούκι» στον Μητσοτάκη από τους εργαζόμενους στο ΑΣΕΠ

Παράλληλα, τόνιζαν ότι «αδιαμφισβήτητο άλλωστε παραμένει το γεγονός ότι το ΑΣΕΠ καταφέρνει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο διαρκώς μεταβαλλόμενο νομικό πλαίσιο και στις προστιθέμενες νέες αρμοδιότητες με απόλυτη αφοσίωση στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης του πολίτη».

Η σημερινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ΑΣΕΠ και η αυριανή επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουν σαν στόχο ο πρωθυπουργός να σπάσει το κλίμα εσωστρέφειας που έφερε η μεγάλη πολιτική φθορά των ευρωεκλογών. Στόχος του Μαξίμου είναι να σταματήσει η μεγάλη εσωτερική συζήτηση για την ταυτότητα της γαλάζιας παράταξης (κέντρο-δεξιά) και ταυτόχρονα να δείξουν επικοινωνιακά στους πολίτες ότι το «μήνυμα ελήφθη». Για το περιεχόμενο του μηνύματος πέρα από τον ανασχηματισμό-ανακύκλωσης προσώπων, το κυβερνών κόμμα δεν έχει μιλήσει για καμία ουσιαστική αλλαγή.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τεμπών: Στα σκαριά διώξεις κατά δύο σημαντικών προσώπων

Συνεργάτης Θεοδωρικάκου ομολογεί παρεμβάσεις με εντολή Μαξίμου στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης κατά του Αλέξη Κούγια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter