Στο «μικροσκόπιο» της ΑΔΑΕ οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – Ομάδα Ελέγχου για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Στο «μικροσκόπιο» της ΑΔΑΕ οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – Ομάδα Ελέγχου για την υπόθεση Ανδρουλάκη

Έρευνα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ξεκινά επισήμως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) . Η Ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε να συγκροτήσει Ομάδα Ελέγχου για να διερευνήσει την υπόθεση απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Με βάση το έγγραφο της απόφασης της ΑΔΑΕ, που παρουσιάζει το documentonews.gr, η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ενέκρινε στις 3 Αυγούστου 2022 , την σύσταση Ομάδας Ελέγχου με σκοπό αυτή να πραγματοποιήσει «το ταχύτερο δυνατό όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την διαλεύκανση» της υπόθεσης, ύστερα από την καταγγελία που κατέθεσε προς την ΑΔΑΕ στις 29 Ιουλίου 2022 ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως προκύπτει από την απόφαση της ΑΔΑΕ η ομάδα των εμπειρογνωμόνων της θα πραγματοποιήσει έλεγχο σε αρχεία, τράπεζες δεδομένων, έγγραφα, βιβλία, στοιχεία της εταιρείας που παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και επιτόπιο έλεγχο στους χώρους της. Η Ομάδα των εμπειρογνωμόνων θα είναι τετραμελής και σε αυτή μετέχει και στέλεχος από το Ειδικό Επιστημονικό προσωπικό της ΑΔΑΕ.

Πάντως, μένει να φανεί αν θα προκύψουν κάποια στοιχεία. Άλλωστε υπάρχει προβληματισμός με βάση πρότερες έρευνες της ΑΔΑΕ και εκφρασμένα κατά καιρούς παράπονα για την αποτελεσματικότητα και τις ατελέσφορες έρευνες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, αναφορικά με περιπτώσεις καταγγελιών για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις (όπως του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη) ή του ΚΚΕ για συνακροάσεις -τηλεφωνικές υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στον Περισσό).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter