Στο μικροσκόπιο συμβάσεις 600 εκατ. λιρών για τον κορονοϊό στην Βρετανία

Έρευνα για αμφισβητούμενες συμβάσεις για τον κορονοϊό αξίας άνω των 600 εκατ. λιρών υπό τις κυβερνήσεις των Συντηρητικών θα διατάξει η υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρέιτσελ Ριβς.

Η ίδια αναμένεται να ζητήσει έρευνα για περισσότερες από τις μισές συμβάσεις (όπως αυτές για τις μάσκες, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση πρότεινε να σταματήσει κάθε προσπάθεια διερεύνησής τους.

Η κίνηση αυτή σχολιάζεται σαν αντεπίθεση από τους Εργατικούς, που βρίσκονται υπό πίεση για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου τα δώρα αξίας χιλιάδων λιρών που δέχτηκαν από δωρητές.

Στο στόχαστρο επικριτών βρέθηκε μάλιστα και η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, Βικτόρια για τις ενδυματολογικές της επιλογές εν μέσω μίνι σκανδάλου για αδήλωτες δωρεές ρούχων από επιχειρηματία στο πρωθυπουργικό ζεύγος.

Σύμφωνα με τον Guardian, στην ομιλία της η Ριβς αναμένεται να δηλώσει: «Δισεκατομμύρια λίρες δημόσιου χρήματος μοιράστηκαν σε φίλους και δωρητές του Συντηρητικού κόμματος. Μετά την την εκλογή μας εντοπίσαμε συμβάσεις εξοπλισμού ατομικής προστασίας αξίας 674 εκατ. λιρών. Έτσι, θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας να διορίσουμε έναν επίτροπο διαφθοράς Covid. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο επείγον».

Ετικέτες