Στο Κίεβο ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε υπογραμμίζοντας τη «δέσμευσή» του για την Ουκρανία

Στο Κίεβο ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε υπογραμμίζοντας τη «δέσμευσή» του για την Ουκρανία

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε ταξίδεψε στο Κίεβο την Πέμπτη (3 Οκτωβρίου), λίγες μόνο ημέρες αφότου ανέλαβε την κορυφαία θέση στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Μιλώντας μαζί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ρούτε δήλωσε ότι ήρθε για να καταστήσει «κρυστάλλινα ξεκάθαρη» τη δέσμευσή του στην Ουκρανία.

Και οι δύο συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στα πεδία των μαχών, το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας, το οποίο ο Ζελένσκι παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και τις ανάγκες του Κιέβου ενόψει του χειμώνα.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα ήθελε να δει τους δυτικούς εταίρους να καταρρίπτουν ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτίθενται στην Ουκρανία πάνω από το έδαφός της, όπως έκαναν κατά τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

«Βλέπουμε, ειδικότερα, πώς στη Μέση Ανατολή είναι δυνατόν να προστατευθούν οι ζωές των ανθρώπων χάρη στην ενότητα των συμμάχων», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης: Μαρκ Ρούτε: Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αριστοτέχνης της πολιτικής επιβίωσης

«Η κοινή κατάρριψη ιρανικών πυραύλων δεν διαφέρει από την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων, από την κατάρριψη ιρανικών Σαχίντ, που συνδυάζουν το ρωσικό και το ιρανικό καθεστώς», δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι θα περίμενε να δει μια αλλαγή στην προσέγγιση του ΝΑΤΟ στο θέμα αυτό.

«Περισσότερη αποφασιστικότητα των εταίρων στην περιοχή μας είναι αυτό που χρειάζεται για να μπει ένα τέλος στη ρωσική τρομοκρατία – θα συνεχίσουμε να πείθουμε τους εταίρους μας», είπε.

Ο Ρούτε, με τη σειρά του, απέφυγε σε μεγάλο βαθμό να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις προς τις δυτικές χώρες να επιτρέψουν βαθιά πλήγματα στη Ρωσία με όπλα που θα τους παρέχουν.

Διαβάστε επίσης:

Κάν’το όπως η Γαλλία: Έκτακτη εισφορά για τους πλούσιους – Να μην επηρεαστούν τα ευάλωτα νοικοκυριά και η μεσαία τάξη

Reuters: Απειλητικά email από τους Χούθι σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες – «Ετοιμαστείτε να δεχθείτε επίθεση»

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter