Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές
Ο νέος πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γιόακιμ Νάγκελ αριστερά, με τον προκάτοχό του Γενς Βάιτμαν

Μπορεί η πανδημία στην Ευρώπη να σαρώνει και πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου να αναγκάζονται να επιβάλλουν νέα lockdown για τον περιορισμό της παραλλαγής Ομικρον, μπορεί να εξελέγη στη Γερμανία σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, στη Bundesbank όμως ένα ακόμη γεράκι επελέγη για πρόεδρός της.
Και τι γεράκι. Σοσιαλδημοκρατικό, με το όνομα Γιόακιμ Νάγκελ. Φανατικός υποστηρικτής της σκληρής θέσης της γερμανικής κεντρικής τράπεζας για τη δημοσιονομική πειθαρχία και τον πληθωρισμό αναμένεται να ακολουθήσει τα χνάρια των προκατόχων του, βάζοντας στόχο της οικονομίες των χωρών της νότιας Ευρώπης. Και βέβαια της Ελλάδας.

Κάνοντας ταιριαστό δίδυμο με τον νέο γερμανό υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, η ελληνική οικονομία δεν αναμένεται να περνάει καλά κάθε μήνα στο Eurogroup. Ειδικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία εμφορείται από τις ίδιες ακριβώς ιδέες.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας και οι «σοφοί» σύμβουλοί τους έχουν αρχίσει ήδη να προϊδεάζουν την ελληνική κοινωνία εφαρμόζοντας άτυπο μνημόνιο, φέρνοντάς την και πάλι στις ημέρες του 2010.

Με το χρέος να έχει ξεπεράσει το 200%, τα ελλείμματα να κτυπούν κόκκινο και την ακρίβεια να μηδενίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς οι υπουργοί του Μητσοτάκη βλέπουν τα πάντα να πηγαίνουν άριστα, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν τη φτωχοποίηση του πληθυσμού.

Με τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να είναι προ των πυλών, οι ελληνικές οικογένειες ετοιμάζονται να ζήσουν ακόμη πιο δύσκολες ημέρες το 2022.

Το δραματικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν η ελληνική οικονομία μπορεί να αλλάξει πορεία προς όφελος της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών. Και το ερώτημα αυτό δεν μπορεί βέβαια να διανοηθεί κανείς ότι μπορεί να τεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter