Στο εδώλιο οι αγώνες κατά της ρύπανσης στο Κερατσίνι – Κύμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο

Στο εδώλιο οι αγώνες κατά της ρύπανσης στο Κερατσίνι – Κύμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα το κύμα αλληλεγγύης απέναντι στις επιθέσεις που αντιμετωπίζουν κοινωνικοί φορείς στη δράση τους για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε Δραπετσώνα και Κερατσίνι. 

Αυτοδιοικητικοί παράγοντες, φορείς της τοπικής κοινωνίας και πολιτικές οργανώσεις καταδικάζουν ως απαράδεκτη την αγωγή εταιρείας πετρελαιοειδών κατά του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου. Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης στην επέκταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην πόλη. Όπως καταγγέλλει η δημοτική Αρχή, η εταιρεία OilOne έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στον δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας, Χρήστο Βρεττάκο με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ ενώ κατηγορεί για αδικήματα που επισύρουν ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ήδη, πολλοί μιλούν για επιχείρηση φρεναρίσματος των αγώνων και για ποινικοποίηση της ελεύθερης άσκησης των αυτοδιοικητικών καθηκόντων. Τη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει στελέχη της αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Νίνα Κασιμάτη, το ηγετικό στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κ.ά.

Σημειώνουμε ότι και το εφετινό καλοκαίρι, για μια ακόμα φορά, τα τελευταία τρία χρόνια, η δυσοσμία σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα , Πειραιά και , ιδιαίτερα στην περιοχή κοντά στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων και στις εγκαταστάσεις της “OIL ONE”, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους. Το ΚΚΕ κατέθεσε τον Αύγουστο του 2019, ερώτηση για το θέμα αυτό προς τον υπουργό Περιβάλλοντος (το ίδιο είχε κάνει και το 2018). Κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ να λάβει μέτρα και παράλληλα ζήτησε «να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρ. στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση».

Documento Newsletter