Στο 95’ γλίτωσε την ήττα ο ΠΑΟ στην Λεωφόρο, 2-2 με τον ΠΑΟΚ

Ματς για γερά νεύρα διεξήχθη στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει τον ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του ντέρμπι (2-2). Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες, αλλά ο Δικέφαλος ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, πέτυχε δύο γκολ και στο 94’ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-3. Δεν σκόραρε τρίτη φορά και στο 95’ τον τιμώρησε ο Γερεμέγεφ στο ντεμπούτο του με την φανέλα του τριφυλλιού.

Οι γηπεδούχοι στο 2’ είχαν δοκάρι με τον Τσούρισιτς, ενώ το 0-1 έγινε στο 19’ με τον Τόμας. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 32’ με τον Παλάσιος, όμως η ομάδα του Ρ. Λουτσέσκου πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ στο 58’ με τέλειο τελείωμα του Ζίκοβιτς (1-2). Ένα λεπτό νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Τόμας.

Στο 94’ ο Σαμάρα αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο 95’ ο Γερεμέγεφ νίκησε τον Κοτάρσκι και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

«Όταν ισοφαρίζεις στο τελευταίο λεπτό και δεν χάνεις, τουλάχιστον έχεις μια μικρή ικανοποίηση ότι δεν έχασες», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στην συνέχεια είπε: «Αν δούμε όμως τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, μας αδίκησε το αποτέλεσμα γιατί ήμασταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά δεν εξελίχθηκε όπως έπρεπε να εξελιχθεί. Οι αποφάσεις στο τελευταίο τρίτο μάς έλειψαν πάρα πολύ, είχαμε αρκετές προσπάθειες, αλλά θέλαμε περισσότερες συνεργασίες. Δεν κάναμε πολλά λάθη, αλλά ο ΠΑΟΚ τα εκμεταλλεύτηκε και ήμασταν πίσω στο σκορ. Σίγουρα επειδή είχαμε χάσει και το προηγούμενο παιχνίδι, υπήρχε μια νευρικότητα. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αλλά όταν ισοφαρίζεις στο τέλος έχεις την ικανοποίηση ότι δεν έχασες».

Ο Τιάγκο Μάρτινς (Πορτογαλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τζούρισιτς, Σένκεφελντ, Μπάμπα, Τάισον, Σβαμπ, Κοτάρσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα), Τσούριτσιτς (70’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπαμπά, Τσιγγάρας (61’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Τάισον (83’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).