Στίβος: «Χάλκινος» ο παγκόσμιος Καραλής στο επί κοντώ!

Στίβος: «Χάλκινος» ο παγκόσμιος Καραλής στο επί κοντώ!

Με μία εκπληκτική εμφάνιση και απρόσμενο μετάλλιο από τον Εμμανουήλ Καραλή ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

Ο νεαρός επικοντιστής πέτυχε την καλύτερη φετινή του επίδοση με 5,85 μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, πίσω από τον Σουηδό παγκόσμιο ρέκορντμαν Μόντο Ντουπλάντις και τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς. Η αποτυχημένη προσπάθεια του Φιλιππινέζου Ομπιένα στα 5,90 μ. ανέβασε τον Καραλή στο βάθρο. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να φτάσει ψηλότερα, αλλά η τρίτη θέση ήταν ήδη εξασφαλισμένη.

Ο Καραλής μπήκε αγχωμένος στον αγώνα και χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να περάσει τα 5,65 μ., αλλά πέρασε με εκπληκτικά άλματα το 5,75 μ. με τη δεύτερη και το 5,85 μ. με την πρώτη. Εκεί άφησε πίσω του σπουδαίους αθλητές, όπως ο Αμερικανός Νίλσεν (5,75 μ.), ο Αυστραλός Μάρσαλ (5,75 μ.) και ο Γάλλος Κολέ (5,65 μ., όπως και ο Ομπιένα).

Το ατομικό ρεκόρ του 23χρονου Καραλή στον ανοιχτό στίβο είναι 5,86 μ., ενώ πήγε στη Σκωτία με φετινό 5,72 μ.

Ο Kαραλής, που έχει προπονητή τον πατέρα του Χάρη, είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2023 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και 5ος στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου το 2018 στο Μπέρμιγχαμ. Το εισιτήριό του για το Παρίσι είναι ήδη σφραγισμένο.

Nωρίτερα, η Ελισάβετ Πεσιρίδου έτρεξε τα 60μ με εμπόδια σε 8.28 και κατέλαβε την 34η θέση, καθώς αποκλείστηκε στον προκριμαιτκό γύρο.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter