Στίβος: Σφραγίζουν τον Άγιο Κοσμά, κάλεσμα Πομάσκι

Στίβος: Σφραγίζουν τον Άγιο Κοσμά, κάλεσμα Πομάσκι

«Σφραγίζονται» από σήμερα οι ξενώνες στο αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, αφήνοντας άστεγους χιλιάδες αθλητές πολλών αθλημάτων, ακόμα και Ολυμπιονίκες. Από την έξωση δεν εξαιρείται κανείς, αφού η είσοδος στην εγκατάσταση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους αθλητές θέλουν να μαζέψουν τα πράγματά τους. Η κατάργηση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι θέμα χρόνου, αφού η κυβέρνηση ευαγγελίζεται τη μεταφορά τους σε άγνωστο, ακόμη, σημείο. Προς το παρόν, οι αθλητές θα στεγαστούν προσωρινά σε σπίτια.

Το Σωματείο Γυμναστών και Προπονητών Νομού Αττικής έχει συγκαλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Δευτέρας (17.30).«Ξαφνικά βρισκόμαστε χωρίς σπίτια. Μας έχουν ενημερώσει ότι θα πάμε σε σπίτια, τα οποία έχουν νοικιάσει και μας λένε ότι είναι επιπλωμένα. Οι συνθήκες είναι το λιγότερο γελοίες, γιατί καλούμαστε να ζούμε μαζί 4-5 άτομα στο ίδιο σπίτι» είπε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, πρωταθλητής σπριντ και εκπρόσωπος των αθλητών που διαμένουν στους ξενώνες.

Κάλεσμα αντίστασης απηύθυνε και ο αρχιπροπονητής Γκιόργκι Πομάσκι: «Δέκα χρόνια υποσχέσεις από τις κυβερνήσεις. Τι έχουμε σήμερα; Η Παιανία παραμένει κλειστή, ενώ αυτή την ώρα κλείνουν και τον Άγιο Κοσμά. Από τη μια θέλουν μετάλλια και από την άλλη κλείνουν τα γήπεδα. Και δεν είναι μόνο οι αθλητές, είναι οι χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών που έτρεχαν εκεί μέσα. Τώρα ούτε απ’ έξω δεν θα μπορούν να περάσουν. Αυτός είναι ο αθλητισμός τους. Κλείνουν γήπεδα και ελεύθερους χώρους για τους πολλούς και φτιάχνουν βίλες και καζίνο για τους λίγους. Όλοι σήμερα 17.30 στον Άγιο Κοσμά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter