Στις δημοκρατίες την αξιωματική αντιπολίτευση την επιλέγει ο λαός κ. Μητσοτάκη

Στις δημοκρατίες την αξιωματική αντιπολίτευση την επιλέγει ο λαός κ. Μητσοτάκη

Είναι γνωστό ότι σε όλη του την πολιτική πορεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηριζόταν από έντονα στοιχεία αλαζονείας και έπαρσης, διότι μεγάλωσε σε «μία κλειστή γυάλα», όπου τα «θέλω του» γίνονταν εύκολα πράξη. Έχει πει φράσεις που έχουν αφήσει εποχή, όπως ότι «δεν έχω ζήσει με 800 ευρώ το μήνα. Και εύχομαι πραγματικά να μη χρειαστεί να ζήσω με 800 ευρώ το μήνα» ή το ότι ήταν «πολιτικός κρατούμενος από τη Χούντα» και ήταν εξορία στο Παρίσι. Σήμερα όμως ο πρωθυπουργός ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του, καθώς έφτασε στο σημείο, εν είδει Βοναπάρτη να «χρίσει» την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν ανέβηκε στο βήμα του Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο. Προστατεύω το πολίτευμα, δεν θα χαιρετηθώ, θα χαριεντιστώ και συνδιαλλαγώ μαζί του. Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρει αρχηγό και βηματισμό, θα είμαι εδώ να κάνουμε συζήτηση. Μην απορήσετε εάν αποχωρήσω, αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό».

Στις σύγχρονες φιλελεύθερες, αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες τη δύναμη των κομμάτων την επιλέγει ο κυρίαρχος λαός μέσα από την ψήφο του. Από τη στιγμή που τυπικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη αξιωματική αντιπολίτευση, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να τον αντιμετωπίσει ως έτσι. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι αντιθεσμικό και εμπεριέχει στοιχεία αυταρχισμού και βοναπαρτισμού. Ας σκεφτούμε ο καθένας να αντιμετωπίζει τα κόμματα στη Βουλή, όχι με βάση τον συσχετισμό που τους έδωσε ο κυρίαρχος λαός, αλλά με δικά του υποκειμενικά κριτήρια. Τότε οι θεσμοί που ο πρωθυπουργός επικαλείται έχουν πρόβλημα, διότι η δημοκρατική συναίνεση είναι αυτή που δημιουργεί συνοχή και όχι η βούληση του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Ακόμη πιο χυδαίο είναι να εργαλειοποείται η Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση για εσωκομματικούς λόγους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν παίζουμε με τη δημοκρατία και την κρίση του ελληνικού λαού, για να κοντύνουμε τον Αντώνη Σαμαρά η οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Τέλος, η επίκληση της προστασίας της δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό που επί των ημερών του παρακολουθούνταν το μισό υπουργικό συμβούλιο και οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων προσβάλει την κοινή λογική.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Άγκυρα: Έκρηξη σε εγκατάσταση της Turkish Aerospace Industries – Οι πρώτες πληροφορίες

Αδιανόητες δηλώσεις Μητσοτάκη για Παππά: «Δεν τον αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Απαράδεκτος Μητσοτάκης στη Βουλή: Αποχώρησε επιδεικτικά όταν ανέβηκε στο βήμα ο Παππάς

McDonald’s: Ένας νεκρός και δεκάδες άρρωστοι στις ΗΠΑ εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ

UEFA: Tα κέρδη της πάνω από τις ζωές όλων – Για να μη χάνει ευρώ, με αστείες δικαιολογίες αποφεύγει αναβολές αγώνων λόγω θανάτου

ΠΑΣΟΚ: Κοινοβουλευτικό τεστ σύγκρουσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη υπό το φόβο του θολού στίγματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter